Stybar profiteert van aanval Jungels en klopt Van Aert en Van Avermaet in E3 De Klassiekers
De Klassiekers

Stybar profiteert van aanval Jungels en klopt Van Aert en Van Avermaet in E3

Stybar profiteert van aanval Jungels en klopt Van Aert en Van Avermaet in E3

Zdenek Stybar heeft de E3 BinckBank Classic gewonnen. Na een schitterende laatste tachtig kilometer bleef een groep van vijf over, waaruit de man van Deceuninck-Quick-Step over de snelste sprint beschikte.

In een heerlijk zonnetje moest het peloton duidelijk even warm draaien, want pas na twintig kilometer viel er een groep aan. Jaime Castrillo (Movistar), Marc Hirschi (Team Sunweb), Thomas Sprengers (Sport-Vlaanderen), Aksel Nommela (Wallonie-Bruxelles), Ludwig De Winter (Wanty-Groupe Gobert), Mihkel Raim (Israël Cycling Academy) en Stijn Steels (Roompot-Charles) pakten enkele minuten en kregen niet veel later nog gezelschap van Lionel Taminiaux. Ze kregen maximaal vijf minuten.

Terpstra zet mannen op kop, Boom lost

In het peloton zette Niki Terpstra zijn mannen van Direct Energie op kop en op minder dan honderd kilometer van einde was de kloof met de acht vooraan nog drie minuten. Het werd nerveuzer, er werd steeds harder gereden en dat zorgde voor een valpartij bij Sep Vanmarcke. De Belg moest met een ogenschijnlijk ernstige blessure opgeven. Veel andere crashes waren er niet, gelost werd er al wel, onder meer door Lars Boom.

Op de Taaienberg, op 78 kilometer van het einde, gooiden de eerste favorieten de knuppel in het hoenderhok en dat had een reeks aan aanvallen tot gevolg. Veel grote namen probeerden gas te geven, maar alleen Jungels kwam weg. Door het hoge tempo had de kopgroep van inmiddels nog zes renners nog een halve minuut, waardoor de Luxemburger er in één inspanning naartoe reed.

Jungels gaat solo, Van Avermaet zorgt voor goede groep

In een lange reeks aan steile klimmetjes met veel kasseien bleek al snel dat Jungels de beste was vooraan, al stribbelde Hirschi nog het langst tegen. Toen op de Paterberg acht favorieten gas gaven, startte het pokeren. Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Oliver Naesen, Wout van Aert, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Jens Keukeleire en Matteo Trentin draaiden aardig rond, mede omdat Niki Terpstra met onder meer Tiesj Benoot en Sonny Colbrelli de slag had gemist.

Op dertig kilometer van de meet was een volgende klim het startschot voor Jungels om alleen te gaan. Hij had zo’n 45 seconden op de groep favorieten en dus kon hij niet langer wachten. Die acht favorieten begonnen steeds meer te kijken, totdat Van Avermaet volle bak doortrok op twintig kilometer van de meet. Hij kreeg alleen Stybar, Bettiol en Van Aert nog mee en het zorgde ervoor dat Jungels nog slechts 22 seconden over had. Naesen, Keukeleire, Sagan en Trentin moesten lossen.

Vijf strijden om de zege

In de finale was het man tegen man en omdat Van Avermaet, Bettiol en Van Aert elkaar verstonden, hielp het afstopwerk van Stybar niet voldoende. Jungels keek ondertussen niet om, maar was er op zeven kilometer van het einde toch aan voor alle moeite. De eerste achtervolgende groep daar achter (met Naesen, Politt, Sutterlin, Trentin en Hirschi) kreeg zo’n twintig seconden aan de broek.

Geen enkele groep mocht dus stilvallen, want de verschillen tussen de voorste vijf en de vijf daarachter waren klein in de laatste tien kilometer. Stybar reed meteen weer mee toen Jungels was ingerekend, waardoor vijf mannen het mochten uitmaken. Stybar was de eerste die het probeerde, maar Van Aert verdedigde goed. Jungels liep langzaam leeg, maar gaf nog één stoot die ook werd verdedigd.

Het werd sprinten geblazen, ondanks de laatste stootjes. Jungels gaf in de laatste meters gaf voor Stybar, die als eerste begon met de spurt. Van Avermaet was ogenschijnlijk leeg na al het werk in de kilometers ervoor en Van Aert kwam er als nummer twee niet meer overheen.

Uitslag E3 BinckBank Classic

1. Zdenek Stybar
2. Wout van Aert
3. Greg Van Avermaet
4. Alberto Bettiol
5. Bob Jungels
6. Nils Politt
7. Matteo Trentin
8. Oliver Naesen
9. Jasha Sutterlin
10. Marc Hirschi

Lees het liveblog van de E3 BinckBank Classic 2019 terug:

Let op, het kan enkele seconden duren voor het liveblog geladen is!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws