EF Education-EasyPost trekt vol ten aanval in de Giro: geen Hugh Carthy, wel rittenkappers Chaves en Piccolo Wielrennen
Wielrennen

EF Education-EasyPost trekt vol ten aanval in de Giro: geen Hugh Carthy, wel rittenkappers Chaves en Piccolo

EF Education-EasyPost trekt vol ten aanval in de Giro: geen Hugh Carthy, wel rittenkappers Chaves en Piccolo

Het is al gebeurd: EF Education-EasyPost heeft niet gewacht tot de Grande Partenza om zijn Giro-selectie officieel bekend te maken. De Amerikaanse formatie kiest voor een heleboel aanvallers en geen sprinter of uitgesproken klassementsman!

In het communiqué wordt niets onder stoelen of banken gestoken. 'We gaan voor etappezeges', klinkt het duidelijk vanuit algemene zin, waarna Esteban Chaves - die we inmiddels als heuse routinier mogen bestempelen - alvast onze wielerharten sneller laat kloppen. 'De Giro is koers in z'n puurste vorm', aldus de 34-jarige Colombiaan. 'Het is totaal iets anders dan andere wedstrijden. Het is romantischer. Ik heb er bijzondere herinneringen aan overgehouden, zowel goede als slechte. Dat hoort erbij, maar ik voel veel liefde voor deze wedstrijd.'

Etappeoverwinning is hét doel voor EF Education-EasyPost

'Voor een Italiaan is de Giro écht speciaal', vult zijn ploegmaat Andrea Piccolo hem aan. 'Sowieso is het een van de belangrijkste koersen ter wereld, maar voor ons is het de belangrijkste thuiswedstrijd. Ik ben heel trots dat ik er weer heen mag.' Volgens Chaves stuurt EF Education-EasyPost een octet dat in veel etappes kan scoren. 'De Giro kan soms moeilijk te controleren zijn, vooral als het weer eens traditioneel slecht weer is. In dat perspectief en dat uitgangspunt ligt misschien wel onze kracht.'

Zowel Chaves als Piccolo - maar ook enkele anderen die aan het woord komen - benadrukken meermaals dat het echt gaat om die ritzege. En volgens Chaves beschikt ook hijzelf in dat kader erg goede papieren. 'Ik wil laten zien dat ik nog niet afgeschreven ben. Dat ik er gewoon nog sta. Ik wil graag mijn veerkracht tonen. Mijn conditie is alvast goed, dus dat is mooi meegenomen. Naast Chaves en Piccolo staan ook man-in-vorm Simon Carr, Jefferson Cepeda, Stefan de Bod, Mikkel Honoré, debutant Georg Steinhauser en comeback kid Michael Valgren aan het vertrek.

Selectie EF Education-EasyPost Giro d'Italia 2024

Simon Carr
Jefferson Cepeda
Esteban Chaves
Stefan de Bod
Mikkel Honoré
Andrea Piccolo
Georg Steinhauser
Michael Valgren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws