Coljé na zware val op haar hoofd in Italië op weg naar huis: 'We zullen nooit weten wat er gebeurd is' Gravel
Gravel

Coljé na zware val op haar hoofd in Italië op weg naar huis: 'We zullen nooit weten wat er gebeurd is'

Coljé na zware val op haar hoofd in Italië op weg naar huis: 'We zullen nooit weten wat er gebeurd is'

Maaike Coljé is na haar val van vrijdag in Italië weer op weg naar huis. De Nederlandse crashte tijdens een training en werd vijf uur later wakker in het ziekenhuis, wat tussentijds voor onrust zorgde bij de Nederlandse vrouwenequipe van het WK gravel in Veneto. Coljé roept op social media iedereen op om een helm te dragen.

'Het is een ander einde van het seizoen dan ik me had voorgesteld', begint Coljé, één van de vier Nederlandse deelneemsters aan het WK gravel, haar verhaal op Instagram. 'Het WK gravel zou mijn laatste wedstrijd van het jaar zijn, maar jammer genoeg eindigde die voor mij al daags voorafgaand aan de koers. Ik ben gevallen tijdens mijn laatste training voor de koers, maar herinner mijzelf er niets meer van en werd vijf uur later wakker in het ziekenhuis.'

Coljé vermoedt dat ze is aangereden

'Als we mijn helm en kleren bekijken, denken we dat ik ben aangereden door een auto, maar ik vermoed dat we nooit precies zullen weten wat er gebeurd is', stelt Coljé. Ook Puck Moonen en Tessa Neefjes, twee andere Nederlandse deelneemsters, vertelden al dat Coljé waarschijnlijk aangereden was. De renster kampt met schaafwonden en meerdere breuken in haar gezicht, maar neemt van die gelegenheid nog wel gebruik om iets mee te geven aan alle fietsers.

'Draag alsjeblieft een helm', drukt ze anderen op het hart. 'Voor mijzelf zal het nu eerst zaak zijn om te herstellen, om vervolgens nieuwe doelen te stellen en richting komend seizoen te werken. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne en opbeurende berichten.'

Sowieso was het een WK vol pech voor de Nederlandse dames. Tessa Neefjes werd gediskwalificeerd nadat ze een bidon aannam vlak voor een post, terwijl Moonen geen goede voorbereiding kende en uiteindelijk genoegen moest nemen met plek 24. Riejanne Markus was op plaats tien de beste Nederlandse.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws