Piotr Havik beste gravelspecialist op... WK gravel: 'Wat een verhaal, wat een jaar, wat een wedstrijd...' Gravel
Gravel

Piotr Havik beste gravelspecialist op... WK gravel: 'Wat een verhaal, wat een jaar, wat een wedstrijd...'

Piotr Havik beste gravelspecialist op... WK gravel: 'Wat een verhaal, wat een jaar, wat een wedstrijd...'

Piotr Havik was op het WK gravel in Veneto de tweede beste Nederlander in de uitslag op een twaalfde plek, maar daar zit een heel verhaal achter. Na de toevoeging van wegrenners als Mathieu van der Poel en winnaar Gianni Vermeersch was hij namelijk de beste (!) gravelspecialist in de uiteindelijke rangschikking, wat hem dan ook meer dan tevreden stemt. 'Ik hoop dat dit resultaat mij een zetje in de goede richting geeft.'

'Wat een verhaal, wat een jaar, wat een wedstrijd...', begint Havik in een persoonlijk bericht op Instagram. 'In februari wist ik nog niet hoe mijn leven eruit zou zien en dacht ik niet eens meer aan een sportloopbaan. In mijn persoonlijke kring lieten ze de liefde voor gravel aanwakkeren, maar nu ben ik slechts zeven maanden later twaalfde geworden op het WK gravel te midden van vele voltijds professionals.' Havik werkt momenteel nog parttime als marketeer naast het fietsen, maar combineert die twee zaken ook met het ontwerpen van moddervette wielershirts.

Piotr Havik beste gravelspecialist op... WK gravel: 'In februari wist ik nog niet hoe mijn leven eruit zou zien'

Havik na twaalfde plek op WK: 'Er zaten moeilijke weken tussen'

'Dit klonk onmogelijk', vervolgt hij. 'Ik moet iedereen bedanken die in mij is blijven geloven richting het WK. Er zaten moeilijke weken tussen, met kantooruren, veel training en zware wedstrijden. Daarvoor moet ik mijn partners ook bedanken', stelt Havik, die nog niet zeker weet hoe het komende jaar eruit gaat zien. 'Ik moet wat financiële puzzels oplossen, maar wil zeker verderdoen in deze prachtige sport en hoop dat dit resultaat mij een zetje in de goede richting geeft.'

Havik, die eerder voor onder meer Riwal en BEAT reed, sprak voorafgaand aan het WK uitgebreid met In de Leiderstrui over zijn loopbaan en verdere plannen. 'Ik wil het gravel wel professioneler gaan doen, ook omdat ik er zo veel voldoening uithaal. Zo'n WK kan alles in een stroomversnelling brengen, dus laten we daarop hopen', aldus de man die zich eerder dit jaar al meermaals liet zien in de Gravel World Series, een reeks gravelraces door heel Europa. Met dit WK zouden het voldoende adelbrieven moeten zijn voor een volgende stap, dus laten we hopen dat die kans zich voor gaat doen voor de hardrijder.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws