Mike Teunissen ziet met 'moeizame dag' Jumbo-Visma in Parijs-Tours laatste koers voor de ploeg verpest worden Wielrennen
Wielrennen

Mike Teunissen ziet met 'moeizame dag' Jumbo-Visma in Parijs-Tours laatste koers voor de ploeg verpest worden

Mike Teunissen ziet met 'moeizame dag' Jumbo-Visma in Parijs-Tours laatste koers voor de ploeg verpest worden

Het vierjarige dienstverband tussen Mike Teunissen en Jumbo-Visma zit erop. De uit Ysselsteyn afkomstige wielrenner reed zondag in Parijs-Tours zijn laatste wedstrijdkilometers voor de Nederlandse formatie, maar werd - net als vele anderen - niet gespaard door pech. Teunissen komt vanaf volgend seizoen voor Intermarché-Wanty-Gobert uit.

Op zijn eigen website doet Teunissen zijn verhaal. 'Met nog zo’n kleine vijftig kilometer te rijden reden we met z’n drieën lek. Ik was de eerste die een nieuw wiel kreeg. Tim van Dijke en Jos van Emden waren toen klaar. Zij konden niet meer terugkomen', verklaart Teunissen. 'Mij lukte dat ook nog maar net. Even daarvoor zat ik ook al achter een val. Daarna heb ik een paar kilometer doorgetrokken totdat mijn versnelling vast kwam te zitten op de elf! Toen werd ik gelost. Met dat reuzenverzet liep het natuurlijk niet écht lekker op dat laatste klimmetje', zegt hij met enig gevoel voor cynisme.

Jumbo-Visma komt er niet aan te pas in Parijs-Tours door pechgevalen

Olav Kooij werd namens de Nederlandse ploeg uiteindelijk de beste man, op plek twaalf. 'We hebben heel veel pech gehad', was ook de conclusie van ploegleider Arthur van Dongen. 'We verloren vier man door pech', heeft hij de cijfers uitstekend op orde na een 'moeizame dag', zoals het team het in het wedstrijdrapport omschrijft.

'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen om voor onze twee kopmannen, Olav en Christophe Laporte, te rijden. Christophe gaf onderweg aan niet over de beste benen te beschikken. Toen hebben we de kaart Olav getrokken, maar hij moest in de sprint tot vier keer toe zijn benen stilhouden. Dit is niet het resultaat wat we voor ogen hadden. Deels komt dat door pech, maar ook vanwege het feit dat we in de finale te weinig renners over hadden om het verschil te maken', concludeert de sportief directeur van de ploeg. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Arnaud Démare, die Edward Theuns en Sam Bennett afhield.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws