Topfavorieten Wiebes en Vollering hebben zin in WK gravel: 'Het wordt een slijtageslag' Gravel
Gravel

Topfavorieten Wiebes en Vollering hebben zin in WK gravel: 'Het wordt een slijtageslag'

Topfavorieten Wiebes en Vollering hebben zin in WK gravel: 'Het wordt een slijtageslag'

In de Leiderstrui is het weekend van 7 op 8 oktober aanwezig bij het WK gravel, dat ook dit jaar in de Italiaanse regio Veneto georganiseerd wordt. Aldaar rijden op zaterdag de elite vrouwen een koers van 140 kilometer. Land- en ploeggenoten (en topfavorieten) Lorena Wiebes en Demi Vollering (SD Worx) blikten voor de start van het Italiaanse gravelfeest vooruit op hetgeen hen te wachten staat.

Op het EK gravel in Oud-Heverlee finishte Wiebes als tweede, maar mocht ze zich na afloop wel in het tricot van Europees kampioene hijsen. Hoe dat kwam? Tiffany Cromwell – die eveneens meedoet in Italië – won het open kampioenschap, maar komt uit Australië en maakte derhalve geen aanspraak op het felbegeerde truitje. Wiebes geldt ook op het wereldkampioenschap als een van de topfavorieten, al liet ze na de finish in Vlaams-Brabant tegenover In de Leiderstrui al weten haar kansen niet als bijzonder groot te bestempelen. ‘Ik denk dat de wereldtitel wel heel lastig gaat worden, want er moet onwijs veel geklommen worden’, bleef ze bescheiden.

Die bescheidenheid kwam ook voorafgaand aan de strijd om de regenboogtrui naar voren bij ‘misschien wel de allersnelste renster ter wereld’. ‘Ik vind gravellen geweldig, eigenlijk al sinds ik ermee begonnen ben. Ik werk veel graveltrainingen af en dat is simpelweg geweldig. Met betrekking tot de koers verwacht ik een bijzonder snelle start en een enorm lastige finale. Er zullen echt grote verschillen gaan ontstaan.'

Vollering verwacht een slijtageslag op WK gravel

Ook Demi Vollering geeft acte de présence in Veneto. De winnares van de Tour de France Femmes rijdt net als Wiebes bij SD Worx. Laatstgenoemde vertelde in Vlaanderen echter dat zij niet echt een samenwerking van beide veelvraten verwachtte. ‘Samenwerken is echt wel lastig in gravel. Het is gewoon simpelweg de sterkste die gaat winnen. Er zitten een aantal steile, vinnige afdalingen in het parcours. Dat is dan voor mij weer een moment om terug te keren, haha!’, aldus Wiebes.

‘Voor mij is het WK gravel een perfecte wedstrijd om een lang seizoen mee af te sluiten’, vertelde Vollering. ‘Ik ben blij dat ik mijn laatste wegwedstrijd van het jaar ruim voor dit evenement heb gereden, zodat ik er helemaal klaar voor ben. Ik rijd al sinds jaar en dag op mijn gravelfiets, vooral in Zwitserland, waar ik woon. Ik ben er in 2019 mee begonnen en het is me dus echt erg goed bevallen. Ik verwacht dat het WK een slijtageslag gaat worden. Het parcours is immens lastig en er zijn heel veel variabelen op rekening mee te houden.'

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws