Van der Poel en co krijgen op WK gravel ook met specialist Lutsenko en U23-wereldkampioen Fedorov te maken Gravel
Gravel

Van der Poel en co krijgen op WK gravel ook met specialist Lutsenko en U23-wereldkampioen Fedorov te maken

Van der Poel en co krijgen op WK gravel ook met specialist Lutsenko en U23-wereldkampioen Fedorov te maken

Na Peter Sagan (vorige week) en Mathieu van der Poel (maandag) hebben dinsdag nog meer toppers hun deelname aan het WK gravel van aankomende zondag bekendgemaakt. Alexey Lutsenko is de meest opvallende naam van de nieuwe serie starters, als winnaar van Serenissima Gravel van vorig jaar en gekend specialist op de grindwegen.

Ook Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar zijn inmiddels officieel aangekondigd. Andere WorldTour-renners als Lawrence Naesen, Magnus Cort Nielsen, Davide Ballerini, Lilian Calmejane, Nicholas Roche, Daniel Oss, Carlos Verona, Alessandro De Marchi en beloftenwereldkampioen Yevgeniy Fedorov staan eveneens op de startlijst voor de mannenwedstrijd. Daarnaast doen er tal van gravelspecialisten als Piotr Havik en Jasper Ockeloen mee, evenals drievoudig MTB marathon-wereldkampioen Alban Lakata uit Oostenrijk.

Bij de dames is Pauline Ferrand-Prévot de ster op de starlijst. Namens Nederland doen onder meer Riejanne Markus, Puck Moonen en Tessa Neefjes mee. Ook Marianne Vos overwoog deelname, vertelde organisator Erwin Vervecken aan deze site. Zij koos er uiteindelijk echter voor om eerder te beginnen aan haar crossseizoen.

Aanjager Pozzato: 'Dat we dit mogen organiseren, is een eer'

'Voor ons is het organiseren van het eerste WK gravel op zich een eer, wetende dat we enkele van de grootste namen in de wielersport aan de start zullen hebben. Dat geeft ons een enorme boost' zegt Filippo Pozzato, spilfiguur achter het evenement. 'We hebben geprobeerd om voor elk detail te zorgen en om de ingrediënten voor een geweldige show te creëren. Ik ben er zeker van dat de renners dit werk zullen voltooien', stelt Pippo.

'Daarnaast wil ik de UCI bedanken voor het vertrouwen in de regio Veneto. Verder moet ik de gemeenten van Vicenza en Cittadella (start- en finishplaats) en de sponsors danken voor het meewerken aan dit evenement, dat zeker een succes zal worden.' Het WK gravel wordt 8 en 9 oktober verreden in de regio Veneto, waar later die week ook nog de Giro del Veneto, Veneto Classic en Serenissima Gravel op de planning staan. Aan die laatste koers doet Van der Poel ook mee, net als ploegmaat Vermeersch.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws