Van der Poel rijdt WK en doet ook Serenissima Gravel: 'Het was niet moeilijk om mij aan te passen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel rijdt WK en doet ook Serenissima Gravel: 'Het was niet moeilijk om mij aan te passen'

Van der Poel rijdt WK en doet ook Serenissima Gravel: 'Het was niet moeilijk om mij aan te passen'

Mathieu van der Poel staat op 9 oktober aan de start van het WK gravel in Veneto, zo meldt zijn ploeg Alpecin-Deceuninck in een persbericht. De naam van de Nederlander gonsde al rond de afgelopen weken, maar na zijn dramatisch verlopen WK stond er nog een vraagteken achter zijn deelname. Hij start op 14 oktober ook in de Serenissima Gravel, net als ploeggenoot Gianni Vermeersch.

De organisatie van het WK gravel hoopte al dat mannen zoals Van der Poel en Wout van Aert in de komende jaren hun deelname zouden toezeggen. Van der Poel gaf recent al aan dat hij na het WK geen nieuwe rustpauze wilde inlassen en dat hij nadacht over bijvoorbeeld de Italiaanse najaarsklassiekers of een vroege start van het veldritseizoen. Het wordt dus het WK gravel.

'We schrijven een beetje historie op zondag', zo kijkt Van der Poel vooruit. 'Het wordt voor mij mijn eerste gravelkoers uit mijn carrière. Hoewel het niet helemaal nieuw is voor mij, heb ik maandag voor het eerst op een gravelfiets getraind. Het voelt als iets dat tussen het wegwielrennen en het veldrijden in zit. Het was niet moeilijk om mij aan te passen. Ik wil zondag vooral plezier hebben en uiteraard gaan we ons best doen om het best mogelijke resultaat te halen.'

WK gravel hoopt op mooi deelnemersveld

Goed nieuws voor Erwin Vervecken, die het WK gravel de komende jaren op de kaart wil zetten. 'Ik heb nog veel aanvragen gekregen van Belgische toprenners met interesse. Het zit op dit moment nog niet in de planning van veel ploegen en renners, maar ik verwacht dat het binnen één of twee jaar zal volstaan. Volgend jaar zal het op een andere locatie in Italië zijn, het jaar daarna in België. Ik verwacht dat Van Aert en Van der Poel daar ook wel aan de start zullen staan', zo zei hij al in een interview met In de Leiderstrui.

Van der Poel liet na het WK nog niet weten wat zijn plannen zijn. Hij keerde enkele dagen na zijn arrestatie in Australië terug in Nederland en werkte in België enkele trainingen af, zo is te zien op zijn Strava-account. Na het koersen op gravel zal Van der Poel zich voorbereiden op het crossseizoen. Oorspronkelijk zou hij in december zijn eerste veldritten rijden, maar volgens Het Laatste Nieuws wordt dat nu eerder. In november rijdt de Nederlander zijn eerste crossen. Hij is van plan zo'n vijftien veldritten te rijden dit seizoen, met als klap op de vuurpijl het WK in Hoogerheide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws