Van der Poel maar wat trots op Vermeersch en Alpecin-Deceuninck: 'We schrijven opnieuw historie' Gravel
Gravel

Van der Poel maar wat trots op Vermeersch en Alpecin-Deceuninck: 'We schrijven opnieuw historie'

Van der Poel maar wat trots op Vermeersch en Alpecin-Deceuninck: 'We schrijven opnieuw historie'

Mathieu van der Poel wist op het eerste WK gravel een derde plek te bemachtigen. De Nederlander zag ploegmaat Gianni Vermeersch zegevieren in Cittadella, wat een zeer fijne opsteker was voor de man met wie VDP naar dit WK toeleefde.

'Het was tactisch en met Vermeersch wist ik een ploeggenoot waarin. Weliswaar geen landgenoot, maar toch', begon Van der Poel zijn relaas. 'Ik ben blij voor hem en het was wat mij betreft ook logisch dat niemand hen wilde achtervolgen. Ze kregen snel zes minuten. De koers was daar al over, eigenlijk. Een derde plek was dus het maximaal haalbare en ik ben er ook tevreden mee.' Van der Poel knuffelde na de finish zeer gelukkig zijn Belgische teamgenoot.

'Ik zie het als een combinatie tussen de weg en het veld, dus het kan uitgroeien tot een mooie discipline in de toekomst', heeft Van der Poel mooie woorden over voor het gravel in zijn algemeen. 'Het wordt moeilijk om hier echt ruimte voor te vinden in mijn programma, maar we zullen zien', houdt hij de boot voorlopig af als hem gevraagd wordt naar een serieuze campagne op gravel.

Lees verder onder de foto.

Van der Poel maar wat trots op Vermeersch en Alpecin-Deceuninck: 'We schrijven opnieuw historie'
Mathieu van der Poel en Greg Van Avermaet: de strijd om plek drie

Van der Poel trots op Alpecin-Deceuninck: 'We schrijven opnieuw historie'

'Het is wel fijn dat je dezelfde positie kan aannemen als op een wegfiets', vervolgt MVDP. 'Dat maakt het wat makkelijker dan overschakelen op bijvoorbeeld het mountainbiken. Maar we hebben nu de wereldkampioen in de ploeg, dus misschien kan hij mijn plaats innemen', lacht de Nederlander.

'Het was wel een heel mooie ervaring om hier te doen', zegt Van der Poel over het door Filippo Pozzato georganiseerde WK in Veneto. 'Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te proberen, maar hier was het ook nog eens een succes. Als ploeg hebben we opnieuw historie geschreven, dus daar mogen we trots op zijn', doelt hij op het veroveren van de eerste wereldtitel in de graveldiscipline.

Van der Poel herhaalde verder zijn woorden van voor de wedstrijd. 'Ik vond het fijn dat ik hiermee een nieuw doel had, nadat het WK in Australië wegviel. Zoals ik vertelde: anders had ik mijn fiets waarschijnlijk voor een heel lange tijd niet aangeraakt. Vrijdag reed ik nog Serenissima Gravel, om vervolgens na een rustperiode de focus op de cross te leggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws