Nieuw SD Worx-kunststukje in RideLondon: Kopecky leidt andermaal Wiebes naar zege Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Nieuw SD Worx-kunststukje in RideLondon: Kopecky leidt andermaal Wiebes naar zege

Nieuw SD Worx-kunststukje in RideLondon: Kopecky leidt andermaal Wiebes naar zege

Lorena Wiebes (SD Worx-Protime) heeft in Maldon de tweede rit van de RideLondon Classique weten te winnen. De Nederlandse was de beste na een vlakke etappe van 142 kilometer, nadat ze ook al de eerste rit wist te winnen.

Wiebes was vrijdag al veruit de sterkste in de openingsrit en liet na afloop geen twijfel bestaan over haar ambities voor etappe twee. 'Ik ben blij dat ik het wist af te maken in de sprint. We hadden het de hele dag onder controle. Femke Markus en Christine Majerus deden het prima om de ontsnapping niet te ver te laten wegrijden. Daarna werd ik perfect gebracht. Ik mocht dus niet falen. Dit was bijna de perfecte race van ons. Of ik opnieuw voor drie op een rij ga hier in RideLondon? Een hattrick zou wel mooi zijn, ja', aldus Wiebes.

De tweede etappe was alleszins een mooie, nieuwe kans. 'We willen de controle behouden', stelde ploegleider Lars Boom al voor de rit. En zo geschiedde: een kopgroep reed niet direct weg en zo hobbelde het peloton een beetje rondom Maldon heen, waar we nog wel werden opgeschrikt door een valpartij van dsm-firmenich PostNL-renster Charlotte Kool. Ze kon haar weg echter vervolgen. Ploeggenote Megan Jastrab had meer pech, zij moest wel uit koers stappen.

Lees verder onder de foto.

Op veertig kilometer van de finish kwamen er wat aanvallen vanuit het peloton, met onder meer wereldkampioene Lotte Kopecky. Al deze pogingen werden echter geneutraliseerd, maar op twaalf kilometer van het einde volgde er met North Hill nog een helling. En dat was een nieuwe kans voor Kopecky, die nog eens een versnelling plaatste om wat bonificatieseconden binnen te harken.

In de laatste tien kilometer waren er nog wat aanvallen, maar Kopecky neutraliseerde ze stuk voor stuk. Uiteindelijk leidde ze ook nog de sprint voor Wiebes in, die het vakkundig af kon maken. Kool werd tweede, voor Kopecky.

Uitslag etappe 2 RideLondon Classique 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws