Geen winst, wel een wheelie: Puck Pieterse stuit op Mitterwallner in cross-country, maar blijft wereldbekerleider Mountainbiken
Mountainbiken

Geen winst, wel een wheelie: Puck Pieterse stuit op Mitterwallner in cross-country, maar blijft wereldbekerleider

Geen winst, wel een wheelie: Puck Pieterse stuit op Mitterwallner in cross-country, maar blijft wereldbekerleider

Puck Pieterse is er niet in geslaagd om de wereldbeker mountainbike cross-country in Les Gets te winnen. De 21-jarige Nederlandse leek op weg naar een dominante solo, maar dat was gerekend buiten de sterke Oostenrijkse Mona Mitterwallner. Ze overvleugelde Pieterse in deel twee, waardoor de renster van Alpecin-Deceuninck tevreden moest zijn met plek twee.

Pieterse was dit seizoen lang in de winning mood op de mountainbike. Ze won de wereldbekers in Leogang en Val di Sole en werd tevens Europees- en Nederlands kampioene. Ze ging dan ook met veel vertrouwen naar het WK in Glasgow, maar pakte daar geen goud. Pauline Ferrand-Prévot was zowel in de Short Race als in de cross-country de sterkste. Pieterse pakte respectievelijk zilver en brons.

Dat was niet waarvoor Pieterse was gekomen. Nadat ze vervolgens in Andorra niet om de zege mee kon strijden in de wereldbeker, was het dit weekend wel raak in de Short Race op vrijdag. Pieterse viel de cross-country op zondag aan, ze reed even solo voorop, maar Mitterwallner keerde terug en reed uiteindelijk overtuigend weg. Pieterse werd tweede, met kersvers wereldkampioene Ferrand-Prévot op plekje drie. Bij de mannen ging de zege naar thuisrijder Victor Koretzky, voor Nino Schurter.

Uitslag wereldbeker mountainbike Les Gets 2023 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag wereldbeker mountainbike Les Gets 2023 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws