🎥 Bardet leegt lief een waterfles over Evenepoel, maar krijgt zelf geen bidon van Jumbo-Visma-soigneurs Wielrennen
Wielrennen

🎥 Bardet leegt lief een waterfles over Evenepoel, maar krijgt zelf geen bidon van Jumbo-Visma-soigneurs

🎥 Bardet leegt lief een waterfles over Evenepoel, maar krijgt zelf geen bidon van Jumbo-Visma-soigneurs

De bidons gingen zaterdag in de veertiende etappe van de Vuelta a España als warme broodjes over de toonbank voor de renners. Het was warm in Spanje, en daar had Romain Bardet het in de vlucht met Remco Evenepoel moeilijk mee. Jumbo-Visma weigerde hem daarbij een handje te helpen.

Eerder in deze Vuelta zagen we al meerdere video's langskomen, waarbij renners bidons kregen toegestoken van soigneurs van andere ploegen. Dat is overigens geen regel, want er staat niet voor niets een logo van een bepaald team op een bidon. Renners mogen dan ook blij zijn als ze wat water van een ander team krijgen, in het heetst van de strijd.

Bij Jumbo-Visma was zaterdag duidelijk de opdracht: louter water voor renners in zwart-gele shirts, en de rode trui van Sepp Kuss en de bolletjestrui van Jonas Vingegaard... Toen Bardet in de finale van de veertiende etappe tot twee keer toe een soigneur van Jumbo-Visma vroeg om een bidon, keken de twee heren van de Nederlandse ploeg keihard een andere kant op.

Eurosport France merkte het op en omcirkelde voor de duidelijkheid nog even de twee momenten in onderstaande video. Lullig voor de Fransman van DSM-firmenich, die zich tijdens de etappe nog zo vriendelijk had opgesteld richting mede-vluchter Evenepoel. Toen Bardet een grote fles water van een fan in z'n handen gedrukt kreeg, goot hij de helft over het hoofd van de Belg. Bekijk ook die beelden hieronder.

Bardet finishte de etappe overigens als tweede, op ruimte afstand van Evenepoel. De klimmer van DSM was na afloop vol lof over zijn partner in crime. 'Ik ken Remco, hij is een aanvaller à la Merckx (Eddy, red.). Hij gaat van heel ver. Hij leverde tachtig procent van het werk. Het was verschrikkelijk in zijn wiel en heb afgezien. Ik kreeg krampen en was echt volledig leeg. En dat terwijl ik echt wel een goede dag had. Hij was echter veel beter dan ik', zo klonk het.

Video: Bardet krijgt geen hulp van Jumbo-Visma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws