SD Worx vreet de hele keuken leeg: Wiebes sprint naar ritzege, Kopecky pakt eindwinst op dag van Van Vleuten Wielrennen
Wielrennen

SD Worx vreet de hele keuken leeg: Wiebes sprint naar ritzege, Kopecky pakt eindwinst op dag van Van Vleuten

SD Worx vreet de hele keuken leeg: Wiebes sprint naar ritzege, Kopecky pakt eindwinst op dag van Van Vleuten

Lorena Wiebes heeft de vijfde en laatste etappe in de Simac Ladies Tour gewonnen. Op de dag dat Annemiek van Vleuten officieel afscheid nam als prof van het peloton werd er nog keihard gekoerst om de dagzege. Wiebes was - na een lead-out van Lotte Kopecky - de sterkste uit een kopgroep. Kopecky pakte de eindzege.

Een rit van 150,3 kilometer, met start en finish in Arnhem, met eerst zes keer een lokaal rondje over de Posbank en vervolgens nog vijf rondjes met de Zijpendaalseweg als klimmetje. Kortom: een dag waarop het alle kanten op kon en dus werd er vanuit de start hard gereden. Aanvallen had in deze fase nog niet heel veel zin, daar lag het tempo simpelweg te hoog voor.

Na dik veertig kilometer koers zagen we dan eindelijk een grote groep wegrijden. Klassementsleider Lotte Kopecky was mee, net als ploeggenote Lorena Wiebes en onder meer ook Katarzyna Niewiadoma en Pfeiffer Georgi. Van Vleuten zelf zat niet mee en geraakte ook niet in een achtervolgende groep van negen, met onder meer Shirin van Anrooij.

Niewiadoma en Mackaij kunnen sprint niet voorkomen

Na zeventig kilometer hadden we twintig dames vooraan, een halve minuut voor de groep-Van Anrooij. Uiteindelijk kregen we richting de laatste vijftig kilometer 26 vrouwen in de voorste groep, met het peloton dat onder leiding van AG Insurance - Soudal Quick-Step 1.25 minuten toegaf. Dat gat werd richting het finalecircuit wel kleiner, maar dicht kregen ze het nooit.

De winnares zat zodoende vooraan, maar wie? Niewiadoma was de eerste die wel iets wilde proberen en de Poolse van Canyon/SRAM hield het verdomd lang vol. Pas op twee kilometer van de streep werd ze ingerekend, waarna Floortje Mackaij meteen haar kans zag om te gaan. Jumbo-Visma gaf de Nederlandse niet veel ruimte en Uno-X knalde het dicht. We gingen sprinten met de kopgroep, met Kopecky attent op de eerste rij. De Belgische trok aan voor Wiebes, die het overtuigend afmaakte.

Uitslag etappe 5 Simac Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws