Pidcock duikt uit het niets op bij mtb-tocht in Hulst, maar kan WB Hulst-deelname nog niet bevestigen Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock duikt uit het niets op bij mtb-tocht in Hulst, maar kan WB Hulst-deelname nog niet bevestigen

Pidcock duikt uit het niets op bij mtb-tocht in Hulst, maar kan WB Hulst-deelname nog niet bevestigen

De organisatie van de mountainbiketocht van de zogeheten 'Tourclub Hulst' werd zondag getrakteerd op een aangename verrassing. De organisatoren zaten namelijk met hun handen in het haar, daar de 'tocht der tochten' letterlijk en figuurlijk in het water dreigde te vallen als gevolg van de hevige neerslag. En toen dook daar zowaar Tom Pidcock, wereldkampioen op de mountainbike, op in Zeeuws-Vlaanderen!

'We stonden compleet versteld', zo vertelde organisatiecomité-lid Thea van Lenthe aan de Provinciale Zeeuwse Courant over het feit dat ineens de wereldkampioen mountainbiken zich aanmeldde. Normaal gesproken doen er meer dan 1.000 mensen mee aan het offroad-evenement, dit jaar waren er dat zo'n 600. 'Natuurlijk is dat wel minder dan we gewend zijn, maar gezien de omstandigheden mogen we niet klagen', aldus Van Lenthe.

'It was fun', aldus verrassingsact Pidcock

De inschrijving van de veelzijdige ster van INEOS Grenadiers, van wie recentelijk nog bekend werd dat hij zich waarschijnlijk niet aan het WK veldrijden waagt, maakte dus veel goed voor de organisatie. 'We zijn volledig verrast. We wisten helemaal van niets. We organiseren deze tocht uit liefde voor de sport. Dat uitgerekend de grootste naam uit het mountainbiken uit eigen beweging meedoet, daar zijn we enorm trots op', klinkt het.

In Hulst kon er gekozen worden voor een tocht van 35 of 50 kilometer. Pidcock besloot om de langste afstand te rijden en zou er naar verluidt nog enkele stukjes aan vastgeplakt hebben. Sommige (recreatieve) deelnemers werden immers meermaals voorbijgereden door de 24-jarige Brit, zo meldt PZC. Pidcock begint halverwege december aan zijn ultrakorte veldritcampagne. Of hij net als Mathieu van der Poel en Wout van Aert dan ook de Wereldbekermanche in Hulst betwist, is nog onduidelijk. Navraag bij de superster zelf leidde ook niet tot een bevestiging. 'It was fun', was het enige dat de wereldkampioen veldrijden van 2022 liet optekenen, om vervolgens gauw richting België te vertrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws