Jumbo-Visma maakt gebruik van overtalsituatie in Münsterland Giro: Hagenes wint, Groves en Pedersen mee op podium Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma maakt gebruik van overtalsituatie in Münsterland Giro: Hagenes wint, Groves en Pedersen mee op podium

Jumbo-Visma maakt gebruik van overtalsituatie in Münsterland Giro: Hagenes wint, Groves en Pedersen mee op podium

Per Hagenes heeft de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De jonge Noor van Jumbo-Visma reed op anderhalve kilometer van de meet weg uit een elitegroepje, waarna hij glansrijk naar de zege reed. Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) werd op gepaste afstand tweede, Mads Pedersen van Lidl-Trek werd derde.

De Sparkassen Münsterland Giro kon rekenen op een prachtig deelnemersveld. Sprintkoning van de Ronde van Frankrijk Jasper Philipsen was present, net zoals topsprinters Caleb Ewan, Tim Merlier en Olav Kooij. Ook Pedersen gaf acte de présence. Ondanks een heuvelzone halverwege was de koers met een vlakke laatste zestig kilometer in het voordeel van de sprinters.

Het was afzien in Duitsland, Het regende en er stond een straffe wind. De koers ontplofte vrijwel direct na de start. Door de sterke wind brak het peloton in meerdere groepen. Philipsen, Kooij en Ewan misten alle drie de slag. Groves, Danny van Poppel, Merlier en Pedersen waren wel mee in de voorste groep van bijna dertig renners. Namens Jumbo-Visma waren Europees kampioen Christophe Laporte, Edoardo Affini en het Noorse talent Hagenes vooraan vertegenwoordigd.

Killer bees van Jumbo-Visma (Affini, Laporte en Hagenes) domineren kopgroep, jonge Noor maakt het af

Voor Laporte werd het wel even penibel. Op ongeveer honderd kilometer van de finish was hij betrokken bij een valpartij van zeven renners. Desondanks wist hij samen met Tim Torn Teutenberg en Jonas Koch weer vooraan aan te sluiten. Waar Laporte terugkeerde, moest Merlier in de heuvelzone lossen, waardoor Soudal-Quick Step geen enkele renner meer vooraan had.

In die heuvelzone die Merlier de kop kostte, toonde een tiental renners zich juist bijzonder sterk. De namen? Laporte, Affini, Hagenes, Koch, Van Poppel, Edward Planckaert, Groves, Pedersen, Nils Eekhoff en Søren Wærenskjold. Het tiental werkte goed samen, maar naarmate de finish dichterbij kwam, werd er zo nu en dan gedemarreerd. Het was vooral Jumbo-Visma dat handig gebruik wilde maken van de overtalsituatie, al ging dat nog niet zo makkelijk. Verschillende aanvallen van de killer bees werden in de kiem gesmoord. Op anderhalve kilometer van de finish ging Hagenes er nog maar eens vandoor. En eindelijk met succes: de Noor, recentelijk nog geïnterviewd door deze website, pakte al gauw een enorm gat en soleerde glansrijk naar de overwinning. Daarbij moet gezegd worden dat de Scandinaviër zich had vergist en derhalve niet zijn handen in de luchtstak voor het juichgebaar. In de achtergrond sprintte Groves naar plaats twee, terwijl Pedersen het podium vervolledigde.

Uitslag Sparkassen Münsterland Giro 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws