Romain Gregoire

Dit is de pagina van Romain Grégoire. De Fransman is actief op de weg en in het veld en rijdt sinds 2023 voor Groupama-FDJ. In zijn eerste profjaar behaalde de 20-jarige puncher tal van overwinningen, eentje in de WorldTour bleef uit. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Grégoire en houdt tevens zijn biografie bij.

Romain Gregoire
Romain Grégoire

Grégoire behaalt knappe zeges en rijdt eerste grote ronde

Voor Romain Grégoire was het jaar 2023 het seizoen van de ontbolstering. De 20-jarige Fransman moest aanvankelijk wel wachten op zijn eerste profzege en reed met een vijfde plek in de Faun-Ardèche Classic, een zesde plek in de Trofeo Laigueglia en een achtste plek in de Strade Bianche al vele ereplaatsen bijeen. Na een anonieme Ronde van het Baskenland en een opgave in de Amstel Gold Race leek Grégoire in de GP du Morbihan met een lange sprint op weg naar zijn eerste ruiker, tot hij in de laatste meters nog overvleugeld werd door Arnaud De Lie. Na nog eens twee toptienplaatsen in de Ronde van de Finistère (negende) en de Boucles de l'Aulne (tiende) was het eindelijk prijs in de Vierdaagse van Dunkerke. De Fransman toonde zich veruit de sterkste op de hellende slotkilometer in Laon en won voor Ethan Vernon en Benoît Cosnefroy. Het Franse supertalent mocht na een tweede plaats in de koninginnenrit ook de eindzege achter zijn naam schrijven. 

Video van de overwinning van Grégoire in de Vierdaagse van Duinkerke

Met de Ronde van Zwitserland stond de jonge Fransman aan de start van zijn tweede rittenkoers in de WorldTour. Hij deed het met een zevende plek in de zevende rit en een vijftiende plaats in het eindklassement niet onaardig, maar vooral in de lagere categorieën was Grégoire nadien niet te stuiten. De Franse puncher won de eerste rit van de Tour du Limousin na een solo van meer dan twintig kilometer en ook de zware bergrit op dag drie mocht hij op zijn conto bijschrijven na een fenomenale slotkilometer, waardoor hij ook het algemeen klassement op zak mocht steken. 

Later in het seizoen stond Grégoire aan de start van zin allereerste grote ronde: de Vuelta. De jonge Fransman ging op etappejacht en het was al bijna prijs op dag twee maar Andreas Kron stak Grégoire en de andere medevluchters een loef af. In de elfde rit naar La Laguna Negra kwam Grégoire pas echt dichtbij een eerste WorldTour-zege, maar Jesús Herrada had na een zware rit nog net iets meer punch in de benen. Het bleek zijn laatste noemenswaardige wapenfeit te worden in de Ronde van Spanje en na een lang seizoen kwam hij, op een dertiende plaats in de Tre Valle Varesine na, niet meer in het stuk voor. 

Romain Gregoire Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties