Kogel door de kerk bij Decathlon AG2R La Mondiale: zowel Bennett als Lafay richting Franse WorldTour-formatie Wielrennen
Wielrennen

Kogel door de kerk bij Decathlon AG2R La Mondiale: zowel Bennett als Lafay richting Franse WorldTour-formatie

Kogel door de kerk bij Decathlon AG2R La Mondiale: zowel Bennett als Lafay richting Franse WorldTour-formatie

Er deden al maandenlang verscheidene geruchten de ronde, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk: Sam Bennett vertegenwoordigt per 1 januari 2024 de kleuren van AG2R La Mondiale, de ploeg die de nodige veranderingen zal ondergaan en vanaf volgend seizoen bekendstaat als Decathlon AG2R La Mondiale. Ook Victor Lafay, om wie eveneens het nodige te doen was, maakt per volgend seizoen deel uit van de ploeg. De Fransman komt over van Cofidis. Beide heren tekenen tot het einde van 2025.

De nu 33-jarige Bennett bevestigde in oktober al dat hij BORA-hansgrohe, de Duitse WorldTour-formatie onder leiding van Ralph Denk, zou gaan verlaten. Waar de Ier precies naartoe zou verkassen was niet bekend, al leken meerdere bronnen te bevestigen dat hij naar AG2R zou trekken. En die geruchten worden nu bevestigd. In de Leiderstrui was aanwezig op de in Lille georganiseerde teampresentatie van de Franse wielerbrigade en aldaar werd bevestigd dat de vijfvoudig winnaar van een Vueltarit zich bij de formatie van Vincent Lavenu zal voegen.

'Ik krijg bij deze ploeg een schitterend raceprogramma voorgeschoteld', liet Bennett kort maar krachtig optekenen bij zijn presentatie. 'Van Rysel (het nieuwe Decathlon-fietsenmerk, red.) is een mooi merk, dus ik kijk er enorm naar uit om daarop te koersen. Deze ploeg voelde direct aan als een warm bad. Ik vermoed dat het de perfecte omgeving is om in te vertoeven en om mijn topniveau weer te halen. Ik heb er heel veel zin in.'

Bennett kijkt ernaar uit om zijn topniveau weer te halen

'Ik denk dat ik op een dood spoor zit', vertelde Bennett ruim een maand geleden al. Daarom is een verandering wellicht wat ik nodig heb. Ik heb heel veel zin in de komende seizoenen', liet de in Wervik (België) geboren spurtbom destijds optekenen. Bennett reed vanaf 2015 al voor BORA-hansgrohe, maar maakte in 2020 en 2021 een uitstapje naar het huidige Soudal Quick-Step. Namens de ploeg van Patrick Lefevere won hij onder meer twee ritten in de Tour de France en één etappe in de Vuelta. Vanaf 2022 vertegenwoordigde hij weer de kleuren van het team van Denk, waar hij dus weer vertrekt om een Frans avontuur aan te gaan.

Lafay was op zijn beurt natuurlijk één van de sensaties in de Tour de France van 2023. Hij won op dag twee een etappe, door de besten van de wereld te kloppen. Zijn contract bij Cofidis liep af en ondanks interesse van onder meer INEOS Grenadiers koos hij voor AG2R. De Franse ploeg maakte maandag verder de komst van drie Belgen bekend voor het komende seizoen. Dries De Bondt komt over van Alpecin-Deceuninck, Sander De Pestel reed voor Team Flanders - Baloise en Gianluca Pollefliet werd weggeplukt bij de opleidingsploeg van Lotto-Dstny. Ook zij tekenden tot eind 2025.

Foto: Sam Bennett (en Victor Lafay) officieel naar Decathlon AG2R La Mondiale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws