Lidl-Trek wil Tao Geoghegan Hart naar de Tour sturen: 'Moet op hetzelfde niveau geraken als in mei' Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek wil Tao Geoghegan Hart naar de Tour sturen: 'Moet op hetzelfde niveau geraken als in mei'

Lidl-Trek wil Tao Geoghegan Hart naar de Tour sturen: 'Moet op hetzelfde niveau geraken als in mei'

Over Tao Geoghegan Hart bleef het, op zijn transfer naar Lidl-Trek na, lange tijd windstil. De 28-jarige Brit ging tijdens de elfde rit van de Giro hard onderuit en dat was tot op heden nog altijd zijn laatste wapenfeit van het seizoen. Geoghegan Hart brak toen zijn heup en moest maandenlang revalideren. In een interview met de Amerikaanse wielersite CyclingNews blikte de Brit van INEOS-Grenadiers nog eens terug op de Giro, maar ook vooruit naar volgend seizoen.

Geoghegan Hart stond er voor aanvang van de elfde rit zeer goed voor. Na de opgave van Remco Evenepoel stond hij op enkele luttele seconden van roze trui en ploegmaat Geraint Thomas en latere winnaar Primoz Roglic. 'Het voelde alsof de koers nog niet echt begonnen was en ik me inhield', vertelt Geoghegan Hart. 'Sinds januari hadden we het enkel over de laatste drie etappes, waarin er heel veel verschuivingen zouden plaatsvinden. Ik vind het jammer dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik in mijn mars had.'

De voormalige Giro-winnaar revalideerde enkele maanden in het Fysiomed Sport Medisch Centrum in Amsterdam. Begin augustus volgde dan zijn vertrek bij INEOS-Grenadiers. 'Het voelde als een moment om het te proberen," vertelt hij over zijn transfer naar Lidl-Trek. 'Ik ben altijd heel open tegen INEOS geweest en zij begrepen dat ook. Het wielrennen wordt elk jaar competitiever en je wilt deelnemen aan de grote wedstrijden en een kans maken om te winnen.' Bovendien ligt het veld met kopmannen in de grote rondes (Egan Bernal, Geraint Thomas, Carlos Rodriguez, Thymen Arensman en Tom Pidcock) bij de Britse WorldTour-formatie voor de komend jaren dik bezaaid.

Geoghegan Hart: 'Moet voor de Tour op mijn Giro-niveau geraken'

Een van die grote wedstrijden is uiteraard de Tour de France. De Amerikaanse WorldTour-formatie mikte de voorbije jaren vooral op etappewinst met onder andere Mads Pedersen en graaide tijdens de afgelopen editie ook de bolletjestrui van Giulio Ciccone mee naar huis. Het algemene klassement lukte de voorbije jaren niet in La Grande Boucle, waarin Geoghegan Hart in 2021 in mineur debuteerde. Hij viel toen hard in de openingsetappe en kwam in de daaropvolgende weken nooit in het stuk voor. 'Lidl-Trek wil me naar de Tour sturen. Dat is spannend en het motiveert me echt. Ik wil mijn debuut in 2021 ongedaan maken, maar dan moet ik wel op hetzelfde niveau geraken als in mei.'

De Brit zit met 28 lentes op een piek in zijn carrière. 'Wielrennen op dit niveau stopt ergens. Ik ben nu tien jaar prof en het is voorbij gevlogen en ik heb zeker geen tien jaar meer voor me', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws