In de Leiderstrui
Search

Etappe 17 Tour de France 2020: Grenoble - Méribel Col de la Loze (168 km)

Na een lastige zestiende etappe in de Alpen mogen de klassementsrenners de volgende dag volledig los. In de finale van de etappe staan er twee Alpenreuzen van Hors Catégorie op het peloton te wachten. 

Met nog ongeveer honderd kilometer te gaan beginnen de renners aan de eerste berg van de dag, de Col de la Madeleine. Het belooft een zware klus voor de renners te worden. De beklimming kent een lengte van 17,1 kilometer en een stijgingspercentage van 8,1 procent. De top ligt op tweeduizend meter hoogte. 

Na de Madelaine volgt een lange afdaling en een kort stuk door het dal, waarna de slotklim begint. De Col de Loze is maar liefst 21,5 kilometer lang en kent een gemiddelde van 7,8 procent. Vooral de laatste vijf kilometers, waar het stijgingspercentage nauwelijks onder de tien procent zakt,  zullen de renners pijn doen. De klassementsrenners die goede benen hebben zullen hun lol niet op kunnen, in tegenstelling tot de degenen wiens benen minder worden. Het wordt een dag van buigen of breken!