In de Leiderstrui
Search

De derde etappe is er één voor de klassiekerspecialisten. In de rit van 215 kilometer van Binche naar Épernay is het lang wat heuvelachtig, maar in de finale volgen de klimmetjes elkaar in rap tempo op.

164 kilometer lang lijkt een kopgroep alle ruimte te kunnen krijgen, maar in de laatste vijftig kilometer wordt het stressen geblazen. Korte klimmetjes van iets korter of langer dan één kilometer zullen ervoor zorgen dat renners overboord gaan, en veel tijd om terug te komen is er niet. In totaal liggen er zes beklimmingen, waarvan vier gecategoriseerd.

Op de vijfde en laatste gecategoriseerde klim (de Cote de Mutigny) liggen bovendien bonificatieseconden voor het klassement. Daarna is het afdalen geblazen naar de Cote du Mont Bernon, alvorens na een korte afdaling de finish heuvelop ligt. De puncheurs kunnen hier hun slag slaan, ook voor de gele trui. Het lijkt allemaal iets te zwaar voor de echte sprinters. 

De etappe kent één tussensprint en één klim met bonificatieseconden. Aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.