In de Leiderstrui
Search

Na de listige rit op zaterdag volgt zondag een soortgelijke heuveletappe van Saint-Etienne naar Brioude. Deze rit van 170,5 kilometer heeft in principe alles voor de aanvallers, maar kan in de finale ook uitmonden in een sprint van een kleine groep. 

In totaal liggen er drie beklimmingen klaar. Al na 36 kilometer doemt een steile muur op van 3,2 kilometer aan elf procent gemiddeld. Daarna gaat het constant glooiend richting een afdaling, die na negentig kilometer koers wordt afgerond. Daarna gaat het omhoog op de Cote des Guillaumanches van derde categorie; een loper van 7,8 kilometer lang.

Constant op en af dalen we af, tot we op 45 kilometer van het einde in een vallei terecht komen. Hier rijden de renners tot op dertien kilometer van het einde, als de Cote de Saint-Just de laatste hindernis betekent. Deze klim is maar 3,6 kilometer, maar stijgt wel aan 7,2 procent gemiddeld. Na de top is het dalen, nog even stijgen en weer dalen naar de meet. 

De etappe kent één tussensprint en op de top van de laatste gecategoriseerde klim liggen extra bonificatieseconden. Aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.