Tour de France-spel INEOS krijgt nieuwe wending na uitspraken directeur Tour de France

Tour de France-spel INEOS krijgt nieuwe wending na uitspraken directeur

Door Bram van der Ploeg 22 juli 2020 | 08:37


Terwijl het bij Team Jumbo-Visma al een tijdje lekker rustig is in aanloop naar de Tour de France, daar blijft het bij Team INEOS eigenlijk constant wat schuren. Wie is er nu precies kopman? Hoe gaat de ploeg er straks uitzien? Technisch directeur Carsten Jeppesen deed in de Deense media een nieuwe duit in het zakje.

De afgelopen weken moest INEOS de enorme geruchten rond een vertrek van Chris Froome zien te managen. Dat lukte, door recent aan te kondigen dat de Brit vertrekt na dit seizoen, naar Israel Start-Up Nation. Egan Bernal kwam op zijn beurt dan eindelijk per chartervlucht vanuit Colombia over naar Europa. Het waren twee problemen die werden opgelost.

Wat rest zijn enkele voorbereidingskoersen in Frankrijk voor de beoogde Tourploeg, die nog niet officieel bekend is gemaakt. Een voorselectie van zo'n tien renners moeten het nog met elkaar zien uit te vechten. De drie kopmannen (Bernal, Froome en Geraint Thomas) weten op hun beurt ook nog niet precies waar ze aan toe zijn. Ze zijn kopman, maar pas in de koers moet blijken wie de sterkste benen heeft. Dat was althans de strekking vanuit meerdere kanten binnen INEOS.

Technisch directeur INEOS: 'Niet honderd procent zeker van Froome'

Jeppesen leek maandag in gesprek met TV2 echter alvast een voorzichtige schifting te maken. Hij noemde Froome 'ongelofelijk toegewijd' en 'een fantastische atleet', maar volgens hem zit een Tourzege voor de viervoudig Tourwinnaar er dit jaar niet in. 'Hij heeft er veel werk in gestoken, ik denk niet dat er in deze corona-crisis een atleet zo hard getraind heeft als hij. Maar ik ben er niet honderd procent zeker van dat hij zich zo zal kunnen voorbereiden om te zijn waar hij moet zijn om te kunnen winnen.'

Het is het eerste vraagteken vanuit INEOS richting Froome. Na zijn enorme crash in de Dauphiné van 2019 lag hij er maanden uit en maakte hij wonderwel nog in hetzelfde seizoen zijn rentree. In 2020 reed hij in de schaduw mee in de UAE Tour en daarna sloeg corona in. Het zijn voor Jeppesen belangrijke redenen om Bernal en Thomas hoger in te schalen. 'Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat Froome de Tour won. We hebben sindsdien de Tour gewonnen met Geraint en Egan en Froome is ouder geworden en hij heeft een zware crash achter de rug.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws