BORA bouwt Tourploeg rond Buchmann, AG2R en Arkéa maken voorselecties bekend Tour de France
Tour de France

BORA bouwt Tourploeg rond Buchmann, AG2R en Arkéa maken voorselecties bekend

BORA bouwt Tourploeg rond Buchmann, AG2R en Arkéa maken voorselecties bekend

Het Franse teams AG2R La Mondiale en Arkéa-Samsic hebben hun voorselecties voor de Tour de France bekend gemaakt. BORA-hansgrohe heeft zelfs zijn acht namen voor de Tour al rond.

'We gaan bij de herstart van het seizoen aanvallen met hoge sportieve ambities', zegt de manager Vincent Lavenu op de site van AG2R. De voorselectie bestaat uit twaalf renners. Romain Bardet is uiteraard van de partij en dat geldt ook voor de Belg Oliver Naesen. Verder zitten ook namen als Benoit Cosnefroy, Tony Gallopin, Pierre Latour en Alexis Vuillermoz erbij. Het twaalf koppige team bereidt zich van 23 tot en met 29 juni voor in Chambon sur Lignon. De overige namen zijn; François Bidard, Mikaël Cherel, Alexis Gougeard, Aurélien Paret-Peintre, Nans Peters en Clément Venturini.

BORA-hansgrohe gaat in september vol voor het Tourpodium met Emanuel Buchmann. De nummer vier van vorig jaar krijgt Gregor Mühlberger, Lennard Kämna, Lukas Pöstlberger en Felix Grossschartner mee als knechten. Peter Sagan gaat sprinten, maar kan wel alleen op steun rekenen van vaste kompaan Daniel Oss. Maximilian Schachmann zal zijn ritten ongetwijfeld uitkiezen en kan uiteraard ook Buchmann bergop bijstaan. Opvallende afwezige is Pascal Ackermann, die wel de ambitie had om de Tour te rijden in 2020.

Bij Arkéa-Samsic zijn alle ogen gericht op Nairo Quintana en Warren Barguil. De twee speerpunten van de Franse formatie zullen de komende weken horen welke zes renners zij aan hun zijde krijgen in de Tour. 'Onze keuze is gevallen op ervaren renners en drie jonge talenten die mogelijk hun debuut maken', zo doelt ploegbaas Emmanuel Hubert op Clément Russo, Thibault Guernalec en Connor Swift. Pas na de eerste wedstrijden in augustus zal worden gekeken welke acht renners er definitief worden geselecteerd.

Selectie BORA-hansgrohe Tour de France 2020

Emanuel Buchmann
Peter Sagan
Gregor Mühlberger
Lennard Kämna
Maximilian Schachmann
Lukas Pöstlberger
Felix Großschartner
Daniel Oss

Voorselectie AG2R Tour de France 2020

Romain Bardet
Oliver Naesen
Benoit Cosnefroy
Tony Gallopin
Pierre Latour
Alexis Vuillermoz
François Bidard
Mikaël Cherel
Alexis Gougeard
Aurélien Paret-Peintre
Nans Peters
Clément Venturini

Voorselectie Arkéa-Samsic Tour de France 2020

Nairo Quintana
Warren Barguil
Diego Rosa
Winner Anacona
Dayer Quintana
Maxime Bouet
Connor Swift
Clement Russo
Kevin Ledanois
Thibault Guernalec
Lukasz Owsian
Anthony Delaplace
Romain Hardy

(Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws