Jumbo-Visma kijkt naar Bernal: '45 minuten heerlijk over gediscussieerd' Tour de France
Tour de France

Jumbo-Visma kijkt naar Bernal: '45 minuten heerlijk over gediscussieerd'

Jumbo-Visma kijkt naar Bernal: '45 minuten heerlijk over gediscussieerd'

Arthur van Dongen wil met Jumbo-Visma niets overlaten aan het toeval de komende Tour de France. In gesprek met BN De Stem vertelt de ploegleider over de wekelijkse analyses met de andere stafleden.

Ondanks de coronatijd heeft Van Dongen niet het gevoel dat hij zijn beroep niet volwaardig kan uitoefenen. Iedere woensdag neemt hij 'allerhande scenario's' door met collega's Grischa Niermann, Frans Maasen en Merijn Zeeman: 'Vier mannen die zich opmaken voor de grote veldslag. Samen analyseren we dan alles. De tegenstander, het parcours, onze renners. We hebben het over tactische plannen.'

Van Dongen deed onlangs een analyse aan de hand van de Giro d'Italia van 2018. 'Over het gevaar op vallen en tijdsverlies voor de kopmannen in de finales van sprintetappes', zo schrijft de krant na een inkijkje. Ook Egan Bernal komt bij de heren van Jumbo-Visma uitvoerig ter sprake. Wat doet hij bij een aanval van Steven Kruijswijk bijvoorbeeld? 'Daar hebben we 45 minuten heerlijk over gediscussieerd. Misschien sta je straks voor heel andere situaties dan je hebt besproken, maar het is goed als je dat al eens besproken hebt en het toevallig wel ontstaat.' (Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws