Van der Poel snijdt flink in crossseizoen: 'Ga geen dertig crossen rijden' Veldrijden

Van der Poel snijdt flink in crossseizoen: 'Ga geen dertig crossen rijden'

Door Marijn van den Berge 04 september 2019 | 20:32


Waar Mathieu van der Poel de afgelopen jaren als een veelvraat alles reed én won in het veldrijden, zal dat deze winter anders zijn. De Nederlander maakte dit jaar een uiterst succesvolle stap naar de weg en heeft mountainbikeambities. Dat gaat ten koste van het veldrijden.

Het veldrijden zal altijd zijn grote liefde blijven, maar wegens nieuwe doelen, komt die liefde dit crossseizoen op een lager pitje te staan. Het WK op de weg is zijn eerste doel en begin oktober is hij in Tokio voor een olympisch testevent op de mountainbike. Het betekent dat hij pas op 22 oktober in de Nacht van Woerden zijn eerste veldrit zal rijden.

‘Ik ben er nog niet echt mee bezig’, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad, in volle voorbereiding op het weg-WK. Na Woerden volgen de Koppenbergcross en het EK. ‘De rest weet ik nog niet zo goed. Ik zal zeker geen dertig crossen rijden. Het enige klassement waar ik op mik is dat van de DVV Trofee.’

Daarnaast rijdt Van der Poel nog wat Wereldbekers en Superprestige-crossen, naast wat aparte crossen, maar hoe zijn winter er precies uitziet is onduidelijk. Natuurlijk probeert hij wel weer het WK te winnen. Naast Van der Poel ontbreekt ook Wout van Aert grotendeels vanwege een zware blessure. Het betekent dat de kansen voor de andere veldrijders groter zijn dan ooit. (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

Check hier de veldritkalender 2019/2020


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws