Alvarado wederom outstanding in de GP Pelt, 17-jarige Van Anrooij knap derde Veldrijden

Alvarado wederom outstanding in de GP Pelt, 17-jarige Van Anrooij knap derde

Door Tom van der Salm 06 oktober 2019 | 14:38


Ceylin del Carmen Alvardo heeft de Rectavit GP Pelt op haar naam geschreven. Net als gister in Meulenbeke bleek de Nederlandse te sterk voor haar concurrenten. Het hele podium kende een Nederlandse bezetting, daar Yara Kastelijn tweede werd en de pas 17-jarige Shirin van Anrooij als derde eindigde.

Het was Ellen Van Loy die in haar eigen land als snelst uit de startblokken schoot. Het ouderdomsdeken kreeg in haar kielzog landgenote Sanne Cant en Alvarado met zich mee. Het duurde niet lang tot die laatste besloot dat het niet hard genoeg ging, in de tweede ronde plaatste Alvarado haar eerste versnelling.

Alleen Kastelijn kon in eerste instantie haar karretje aanhaken bij Alvarado. Al snel wisten de twee Nederlandse dames een mooie voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk kon Kastelijn het tempo van haar bondgenoot toch niet volgen, waardoor Alvardo soeverein naar de meet kon rijden. De pas 17-jarige van Anrooij wist daarachter heel knap de derde plaats in de wacht te slepen. Wederom een mooie opsteker voor de jongedame, die twee weken geleden nog tweede werd op het WK tijdrijden junioren. (foto: Sporza)

Uitslag Rectavit GP Pelt dames

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Yara Kastelijn
3. Shirin van Anrooij
4. Ellen Van Loy
5. Sanne Cant
6. Manon Bakker
7. Laura Verdonschot
8. Aniek van Alphen
9. Joyce Vanderbeken
10. Maud Kaptheijns


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws