Sweeck wint voor vierde jaar op rij de GP Pelt, Van der Haar mee op het podium Veldrijden

Sweeck wint voor vierde jaar op rij de GP Pelt, Van der Haar mee op het podium

Door Tom van der Salm 06 oktober 2019 | 16:09


De GP Pelt mag langzamerhand wel de 'GP Laurens Sweeck' genoemd worden. Alweer voor het vierde jaar op rij mocht de Leuvenaar met zijn handen in de lucht de finishlijn in Pelt passeren. Lars van der Haar reed ook een sterke koers, wat resulteerde in een puike derde plaats.

Nadat Ceylin del Carmen Alvarado wist te imponeren, was het tijd voor de mannen in de Rectavit GP Pelt. In echt 'crossweer', want de regen kwam met bakken uit de lucht in Belgisch-Limburg. Dit zou de heren aan de start er echter niet van weerhouden de toeschouwers een mooie wedstrijd te tonen door de vele modder.

In de tweede ronden wisten drie Belgen een klein gaatje te slaan. Daan Soete, Jim Aernouts en Tom Meeusen reden even voorop, maar kregen al snel bijval van nog vier crossers. Hierbij Quinten Hermans en Laurens Sweeck, die vlak nadat ze de aansluiting vonden er vandoor gingen. Even leek Hermans de beste in de race, maar Sweeck wist over zijn lastig momentje heen te komen.

In de voorlaatste ronde kraakte Hermans na enkele penibele momenten definitief, waardoor Sweeck ogenschijnlijk soepel naar de finish kon soleren. Voor het vierde jaar op rij weet Sweeck zo de GP Pelt op zijn naam te schrijven, terwijl de resterende podiumplekken door Quinten Hermans en Lars van der Haar opgevuld worden. (foto: screenshot Sporza)

Uitslag Rectavit GP Pelt mannen

1. Laurens Sweeck
2. Quinten Hermans op 0.08
3. Lars van der Haar 0.25
4. Tom Meeusen 0.38
5. Timo Kielich 0.48
6. Jens Adams 0.48
7. David van der Poel 1.02
8. Daan Soete ''
9. Marcel Meisen 1.08
10. Thijs Aerts 1.14


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws