Bijval voor Van der Haar: 'Iserbyt zal lang kunnen aanklampen bij Van der Poel' Veldrijden

Bijval voor Van der Haar: 'Iserbyt zal lang kunnen aanklampen bij Van der Poel'

Door Marijn van den Berge 28 oktober 2019 | 11:06


Lars van der Haar waarschuwde eerder al: ‘Eli rijdt op het niveau van Mathieu.’ Dat zei de Nederlander na de cross in Gavere, waar hij tweede werd achter een ontketende Eli Iserbyt. Hij verwacht dat de talentvolle Belg zelfs kan concurreren met Mathieu van der Poel. Dat verwacht ook Mario De Clercq.

De Clercq is ploegleider van Iserbyt en ziet dat zijn pupil op een hoger niveau dan ooit zit. ‘Dat Eli zo indrukwekkend zou rijden en bijna alle wedstrijden zou winnen, hadden wij ook niet gedacht’, zegt De Clercq bij Sporza. ‘We hadden daarentegen een sterkere Toon Aerts verwacht.’

Tot nu toe was het echter allemaal zonder Van der Poel. ‘De crossen zullen wel helemaal anders verlopen met Van der Poel erbij. Als Van der Poel zo sterk is als vorig seizoen, zal er weinig aan te doen zijn, maar ik denk wel dat hij meer tegenstand zal krijgen’, voorspelt De Clercq.

Van wie die concurrentie dan moet komen? Iserbyt laat veelbelovende dingen zien. ‘Met de conditie die Eli nu heeft, zal hij lang kunnen aanklampen bij Mathieu’, verwacht De Clercq. ‘De cross zal volgens mij spannender zijn dan vorige winter.’ (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws