Iserbyt showt superbenen riching clash met Van der Poel, Pidcock tweede Veldrijden

Iserbyt showt superbenen riching clash met Van der Poel, Pidcock tweede

Door Bram van der Ploeg 01 november 2019 | 16:04


Eli Iserbyt heeft ook de Koppenbergcross gewonnen. De 22-jarige Belg was in een loodzware editie veruit de sterkste voor alweer zijn zevende zege van het seizoen. Tom Pidcock bood het langst partij, maar kon niet op tegen zijn generatiegenoot. Iserbyt is klaar voor zondag, als Mathieu van der Poel in Ruddervoorde terugkeert in het veld.

In tegenstelling tot de vrouwen werd er bij de mannen wat aftastend gestart. Grote slachtoffer van de start was Pidcock, die na een uitglijder meteen moest wisselen bij de eerste post en zo een inhaalslag moest maken vanaf plek twintig. Vooraan nam Thijs Aerts ondertussen het initiatief, en Iserbyt sloop ogenschijnlijk eenvoudig mee in zijn wiel.

Pidcock rijdt weergaloze eerste ronde, Iserbyt rijdt weg

Toen Iserbyt niet veel later omkeek en al een gaatje zag, zette hij wat meer druk en Thijs Aerts moest meteen een gat laten. Pidcock denderde daarachter door het veld en kwam op de top van de Koppenberg al door op plek twee achter Iserbyt, op twee seconden. Toon Aerts moest meer toegeven op plek drie. Zijn broertje Thijs Aerts zakte er meer en meer doorheen na zijn snelle start.

Iserbyt en Pidcock wisselden samen stuivertje op kop, al leek Iserbyt betere lijnen te rijden en moest Pidcock vaker uit zijn pedaal. Iserbyt sloeg daardoor regelmatig een gaatje. Toon Aerts deed in de tussentijd alles om erbij te komen, maar bij het ingaan van de derde ronde reed hij lek. Pech voor de Belg, want Iserbyt versnelde in de derde ronde andermaal en in tegenstelling tot de vorige speldenprikjes kon Pidcock het nu niet meer dichtrijden.

Elastiek Pidcock breekt, maar materiaalpech Iserbyt

Iserbyt viel niet meer stil, waardoor het elastiek bij Pidcock steeds verder rekte, maar lang niet brak. Na vier van de zeven rondes kwam Iserbyt echter op de Koppenberg door, met een inmiddels ruime voorsprong van 22 seconden op Pidcock. Aerts werd na vier rondes gepasseerd door Vanthourenhout op de klim van de Koppenberg, maar zij zaten al wel op een minuut van de kop. 

Net op het moment dat de wedstrijd in de plooi leek te liggen, veranderde de kop door materiaalpech bij Iserbyt. Aan de voet van de Koppenberg moest hij van de fiets met kettingproblemen, waardoor Pidcock aan zijn zijde bovenkwam. Pidcock nam vervolgens zelfs brutaal de leiding, maar Iserbyt bleef ogenschijnlijk heel rustig. Hij was de beste, zo leek hij te denken.

Pidcock neemt over, strijd in de slotronde

In de voorlaatste ronde bleef Pidcock plots lang de leiding voeren, terwijl Iserbyt in zijn wiel even bijkwam van de pech. Dat veranderde in de slotfase van de zesde ronde, toen Iserbyt schouder aan schouder overnam. Hij probeerde gas te geven, maar Pidcock beet zich vast. Na wat glibberen en glijden zette Pidcock vol druk richting de voet van de Koppenberg, maar de twee kemphanen kwamen samen boven op de klim.

In de slotronde volgde uiteindelijk geen grote strijd. Iserbyt wisselde niet van fiets en Pidcock wel, waardoor Iserbyt even een gaatje had. Hoewel de Brit een schone fiets had, gaf Iserbyt vol gas en dat loonde. In no-time was het gat groot en dat dreef Iserbyt richting de laatste beklimming van de Koppenberg. Pidcock kwam de man met de hamer tegen, waardoor Iserbyt uiteindelijk toch redelijk makkelijk naar de zege ging. Pidcock moest zich tevreden stellen met plek twee. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Koppenbergcross mannen 2019

1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock +0.31
3. Michael Vanthourenhout +1.29
4. Toon Aerts +1.57
5. Lars van der Haar +2.11
6. Tom Meeusen +2.46
7. Corné van Kessel +2.55
8. Tim Merlier +3.14
9. Jens Adams +3.27
10. Jim Aernouts +4.12


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws