Tegenstanders over Van der Poel: 'Zal niet alles winnen', 'Bleef vaak zitten' Veldrijden

Tegenstanders over Van der Poel: 'Zal niet alles winnen', 'Bleef vaak zitten'

Door Marijn van den Berge 11 november 2019 | 09:08


De strijd op het EK veldrijden mondde uiteindelijk uit in Eli Iserbyt-Mathieu van der Poel, maar daarachter werd Laurens Sweeck derde. Knap, nadat hij een mindere start had. Daarnaast wist hij lang bij te blijven.

‘Mijn start was niet top en ik wou mezelf ook niet voorbijrijden’, zegt Sweeck tegen Het Nieuwsblad. ‘Ik had de benen om te winnen, maar in de laatste twee ronden maakte ik te veel fouten. Ik viel en sukkelde drie keer in de beek uit vermoeidheid, maar ook door me te haasten’, aldus de Belg.

Dat kostte hem naar eigen zeggen dus een mogelijke zege, maar daar treurt hij niet om. ‘Iedereen zat op zijn limiet, anders waren de verschillen groter. Ik ben blij met deze podiumplaats, al zat er misschien meer in. Ik verwacht dat Mathieu nog zal verbeteren, maar niet dat hij alles zal winnen’, besluit Sweeck, die dus kwetsbaarheden zag.

Iserbyt: 'Van der Poel bleef vaak zitten om tempo te maken'

Dat zag ook de eerder genoemde Iserbyt en hij probeerde dan ook meermaals aan te vallen. ‘Hij kan ook een slechte dag hebben. Ik merkte gewoon dat hij vaak bleef zitten om tempo te maken. Toch was het nét niet, al kon ik goed de gaatjes dichten. Ik wist toen dat ik op Mathieus laatste versnelling moest wachten, want hij reed nog niet helemaal vol. Toen die kwam, was ik net niet goed genoeg om het wiel te houden.’ (foto: Screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws