Essen onderhandelde niet met Van der Poel: 'Zijn vraagprijs ligt te hoog' Veldrijden

Essen onderhandelde niet met Van der Poel: 'Zijn vraagprijs ligt te hoog'

Door Marijn van den Berge 03 december 2019 | 09:39


De cross van Essen moet het dit jaar doen zonder toppers als Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Eli Iserbyt. Bijna de gehele veldrittop zit in Spanje voor een stage. Volgens Van der Poel maakte hij die keuze omdat hij er met Essen financieel niet uitkwam, maar de organisatie spreekt dat tegen.

‘Wij waren verbaasd toen we lazen dat hij geen akkoord met de organisator van Essen rond het startgeld vond. Ik kan vertellen dat er nooit onderhandeld is met Mathieu, omdat we hem simpelweg niet kunnen betalen’, zegt organisator Robin Jacobs tegen Het Nieuwsblad. Er wordt gefluisterd dat Van der Poel 12.000 euro krijgt voor een deelname.

Het niet vragen van Van der Poel is een nieuwe weg die in wordt geslagen door Essen. ‘Waarom ging het de voorbije jaren niet goed met de cross van Essen, denk je? Omdat ze die toppers aan de start wilden en die te veel hebben betaald’, zegt Jacobs, die dit jaar instapte. ‘Daar willen we ons niet aan branden.’

‘Mathieu is een vedette, maar zijn vraagprijs ligt te hoog. We moeten al 1000 kaarten extra verkopen om zijn startgeld te recupereren. Dat zijn geen realistische bedragen meer’, aldus de organisator, die het moet hebben van de meer lokalere renners als Zdenek Stybar, Tom Meeusen en Jim Aernouts. Ook woont Marianne Vos in de buurt, vlak over de grens, en zal in Essen haar eerste cross rijden. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws