Koele kikker Van der Poel stormt met getimede aanval naar de overwinning Veldrijden

Koele kikker Van der Poel stormt met getimede aanval naar de overwinning

Door Wilbert van der Velde 21 december 2019 | 16:00


Mathieu van der Poel heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. Waar de Nederlander de eerste rondes nog wat de kat uit de boom keek, besloot hij er halverwege voor om het publiek waar voor hun geld te geven, in de vorm van een flitsende solo tot de finish. Quinten Hermans en Tom Pidcock maakten het podium compleet.

Het was Hermans die de start als een raket nam, voor Van der Poel en Zdenek Stybar. Hoewel Stybar sterk startte, moest hij al snel meerdere plaatsen toegeven. De Tsjech hield echter wel de aansluiting bij de omvangrijke kopgroep, die zich aan het eind van de eerste ronde vormde. Van der Poel koos weer voor een rustig begin en liet zijn ploegmaat Marcel Meisen dan ook tempo maken. Pidcock vond het tempo van de Duitser daarentegen niet snel genoeg en trok ten aanval. De wereldkampioen herkende het gevaar meteen en reed het gat met een soepele versnelling dicht.

De versnellingen van Pidcock hadden als gevolg dat er vier mannen wegreden van de rest. Naast de Brit en Van der Poel hadden ook Wietse Bosmans en Hermans hun karretje kunnen aanhaken. Al snel bleek dat de vier voor de overwinning zouden strijden. Het gat met de rest van het veld was dan al snel opgelopen tot meer dan twintig seconden. Ondertussen handhaafde Stybar zich met een achtste plek meer dan verdienstelijk.

Van der Poel profiteert van slippertje Hermans en knalt er vandoor

Bij het begin van ronde vijf was het dan zover. Van der Poel plaatste zijn langverwachte aanval op een goed getimed moment en de rest van de concurrentie zag hem met lede ogen wegrijden. De aanval van de Nederlander werd ingeleid door een slippertje van Hermans bij het aansnijden van een bocht. Vooral Pidcock probeerde, samen met Hermans, uit alle macht de wereldkampioen nog te remonteren. Het grote crosstalent kwam nog erg dichtbij, maar moest met de nodige verzuring in de benen toch passen. Van der Poel haspelde de resterende rondes met een strak tempo af en kon zoals gebruikelijk zijn handen weer in de lucht steken. (Foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Waaslandcross Sint-Niklaas mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Quinten Hermans 
3. Tom Pidcock 
4. Wietse Bosmans 
5. Jens Adams
6. Zdenek Stybar
7. Marcel Meisen
8. Vincent Baestaens
9. Dieter Vanthourenhout
10. Mathijs Wuyts


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws