Van der Poel opent zijn jaar met oppermachtige solozege in GP Sven Nys Veldrijden

Van der Poel opent zijn jaar met oppermachtige solozege in GP Sven Nys

Door Tom van der Salm 01 januari 2020 | 16:00


Hij gaat maar door, hij gaat maar door. Met winnen welteverstaan. Ook in zijn nieuwe truitje met Alpecin-Felix op de borst is Mathieu van der Poel onverslaanbaar, de alleskunner soleerde overtuigend naar de winst in de GP Sven Nys in Baal. Eli Iserbyt en Tom Pidcock pakten de overige podiumplaatsen.

Michael Vanthourenhout wist als eerste het veld aan te vatten, met Van der Poel kloek in zijn wiel. Toch stond de eerste ronde vooral symbool voor het truitjes kijken, daar veel crossers in een ander tenue de eerste wedstrijd van 2020 aanvatten. Wie altijd wel herkend wordt in zijn regenboogtrui, is Van der Poel. De Nederlander begon direct met het pushen van zijn concurrenten. Enkel Iserbyt wist enigszins in het spoor te blijven.

De kleine Iserbyt voelde zich overduidelijk goed en nam zelfs een paar keer brutaal de koppositie over van de veelvraat Van der Poel. Ook een groepje met Corné van Kessel was nog niet uit het veld geslagen, maar dit veranderde toen VDP alsnog voor het nodige knalwerk op Nieuwjaarsdag ging zorgen. 

2020 begint waar 2019 eindigt voor Van der Poel

Van der Poel wist zijn voorsprong snel uit te breiden, de eerste echte aanzet bleek op deze manier de goede. Op deze manier kon de Nederlander zijn nieuwe sponsors Alpecin en Fenix meteen de eerste zege van zijn hand geven, nadat de ploeg ook al won bij de vrouwen en beloften. Je kan je een slechtere eerste dag als sponsor bedenken. Achter Van der Poel lag de strijd voor plek twee nog lang open, maar deze ging uiteindelijk naar Iserbyt. Pidcock kwam op plaats drie binnen na een zeer knappe inhaalrace. (foto: ProShots)

Uitslag GP Sven Nys Baal mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Eli Iserbyt +0.23
3. Tom Pidcock 0.41
4. Corné van Kessel 0.47
5. Michael Vanthourenhout 0.50
6. Quinten Hermans 1.13
7. Laurens Sweeck 2.13
8. Jens Adams 2.25
9. Tim Merlier 2.28
10. Gianni Vermeersch 2.45


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws