Twijfels leiden tot hoop voor Van Aert: 'Wonder kan zomaar geschieden' Veldrijden

Twijfels leiden tot hoop voor Van Aert: 'Wonder kan zomaar geschieden'

Door Jannick van der Hooft 07 januari 2020 | 09:36


Wout van Aert kwam in Gullegem nog tekort voor het podium, maar heeft als het aan Paul Herygers ligt al flinke stappen gezet ten opzichte van de cross in Loenhout. Bij het Gazet van Antwerpen gaat de analist in op de titelkansen voor het BK van de teruggekeerde oud-kampioen.

Herygers gelooft absoluut in een mooie dag in Antwerpen voor Van Aert: 'Het wonder zou zomaar eens kunnen geschieden.' Dat leidt hij af uit de manier van rijden van de crosser tijdens zijn twee wedstrijden: 'Je zag op de zware modderstroken dat hij weinig aan kracht heeft ingeboet. Het lichte parcours is niet in zijn voordeel, maar laat hem maar starten als underdog. Hij gaat zich zeker amuseren.'

Voornamelijk ook de onzekerheid bij de andere kanshebbers geeft Herygers het idee dat het mogelijk is voor Van Aert. Om verschillende redenen gaan de andere Belgen het ook moeilijk krijgen: Toon Aerts (blessure), Eli Iserbyt (minder op kampioenschappen) en Laurens Sweeck (te braaf) krijgen van de analist allemaal een stempel opgedrukt. (Foto: ProShots)

Poll

Wie gaat het BK veldrijden winnen?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws