Iserbyt maakt geen vrienden richting BK: 'Had bedenkingen bij blessure Aerts' Veldrijden

Iserbyt maakt geen vrienden richting BK: 'Had bedenkingen bij blessure Aerts'

Door Bram van der Ploeg 10 januari 2020 | 08:10


Eli Iserbyt weet niet precies wat hij moet denken van de blessure van Toon Aerts. Zijn grote rivaal voor het BK veldrijden brak eind 2019 vier ribben, en sloeg dus enkele crossen over. Iserbyt zag hem een dag na zijn crash echter nog fier rondrijden in de wereldbeker.

'Na Zolder had ik toch enkele bedenkingen: hoe kan je zo sterk presteren met twee gebroken ribben?', zo zegt Iserbyt hardop tijdens een persconferentie, opgetekend door Het Nieuwsblad. Aerts reed in Zolder niet naar een top-10, maar verdedigde in die cross wel zijn leidende positie in de wereldbeker. 'Het is geen wantrouwen, ik wil net chapeau zeggen. Een vriend heeft onlangs ook een rib gebroken. Die kon een week niet uit bed komen. Dat Toon met die blessure kan koersen, toont aan hoe sterk hij is', aldus Iserbyt. 

Lees ook: Aerts over kansen BK veldrijden: 'Ik behoor zeker niet tot de favorieten'

'Mijn respect voor hem is groot. Hij heeft nu meer dan twee weken zijn blessures kunnen sparen en zal er zondag staan. Meer zelfs: voor mij is hij de topfavoriet', zo vervolgt de kleine crosser. Aerts zelf laat zich in ieder geval nog niet uit de tent lokken. De titelverdediger bij het BK reageerde bij VTM wel kort op de uitspraken van Iserbyt: 'Ik weet niet op basis waarvan Eli zo’n dingen zegt, maar ik hoop ook dat ik zo weinig mogelijk hinder zal hebben van de ribben en dat de echte Toon Aerts zal te zien zijn zondag.' (foto: Proshots)

Poll

Wie gaat het BK veldrijden winnen?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws