Van der Poel wint op lastig parcours: 'Sukkelde paar keer op schuine kant' Veldrijden

Van der Poel wint op lastig parcours: 'Sukkelde paar keer op schuine kant'

Door Ward Hilhorst 25 januari 2020 | 16:16


Mathieu van der Poel heeft in Zonnebeke wederom een sterke prestatie neergezet door solo binnen te komen op ruime voorsprong. Het parcours was een flinke uitdaging, maar daar kan de Brabander wel van genieten.

Waar Wout van Aert opvallend lang mee kon met de wereldkampioen, wist Van der Poel toch weer een flink gat te slaan. 'Ik had een vrij goed gevoel, vanaf het begin eigenlijk al. Ik moest erg zoeken naar de juiste lijnen, maar vanaf het moment dat ik de kop over nam kon ik wat meer mijn eigen lijnen kiezen, dus vanaf dat moment ging het erg goed.'

Lees ook: Van Aert blij met beslissing om te starten: 'Veel beter gevoel dan verwacht'

Het zoeken naar die lijnen had te maken met het feit dat het parcours er lastig bij lag, met zeer veel modderige stroken. 'Ja, het was een verraderlijk parcours, de sporen waren diep. Een paar keer deed ik de schuine kant perfect, maar een paar keer lag ik daar ook te sukkelen. Natuurlijk is het leuker om hem goed te doen, maar frustrerend is het niet. Ik kijk uit naar morgen, dat is een beetje mijn 'thuisrace'. Daarom komen veel mensen die ik ken kijken, dat is altijd leuk.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws