Aerts grijpt GP Leuven na sprint met Vanthourenhout en Van der Haar Veldrijden

Aerts grijpt GP Leuven na sprint met Vanthourenhout en Van der Haar

Door Ward Hilhorst 22 februari 2020 | 16:01


De laatste zaterdagcross van het seizoen is door Toon Aerts winnend afgesloten. Lars van der Haar en David van der Poel zetten beiden een mooie prestatie neer met een derde en een zesde plek.

Terwijl David van der Poel het voortouw nam en de kop greep bij het ingaan van het veld, kwam Eli Iserbyt hard ten val. Thijs Aerts vocht met Van der Poel om de kop, terwijl ook Laurens Sweeck een bijzonder slechte start kende. Aerts sloeg een gat, terwijl zijn broer Toon voor het nodige afstopwerk zorgde. Michael Vanthourenhout was de laatst overgebleven troef van de Pauwels-ploeg, dus wist hij wat hem te doen stond. Hij zette de achtervolging in.

Halverwege de tweede ronde bracht Vanthourenhout het groepje met daarin ook Niels Vandeputte en Lars van der Haar terug aan de kop van de wedstrijd. Bij het ingaan van de derde rond greep Toon Aerts de kop, terwijl Vanthourenhout tegenstribbelde. De Telenet Baloise Lions Aerts, Aerts en Van der Haar waren vastberaden om gebruik te maken van hun overtalsituatie, maar toen Vanthourenhout een schijnaanval deed vertoonden beide Aertsen toch tekenen van zwakte.

Vanthourenhout en Aerts vechten duel uit

De vierde van de negen ronden begon, en Toon Aerts had al weer een poging gedaan om Vanthourenhout te kraken, zonder succes. Ook Van der Haar liet zijn tanden af en toe zien aan zijn Belgische concurrenten. Op het zeer technische parcours wist niemand echt een gat te slaan. Vanthourenhout lukte dat samen met Aerts wel, waardoor zij zich opmaakten voor een duel der Belgen.

Toch gaf Van der Haar zich niet gewonnen, met Vandeputte in zijn wiel. 'De Jack Russel' loste Vandeputte en kwam terug bij de koplopers, waarna hij meteen het voortouw nam. Van der Poel pikte aan bij Thijs Aerts en ging de strijd aan voor de top vijf. Van der Haar leek zich vooraan leeg te rijden voor Aerts, terwijl Thijs Aerts en Van der Poel ook Vandeputte oppikte. Met nog ongeveer tien minuten te rijden hadden we dus twee groepjes van drie met daartussen een flink gat.

In de een-na-laatste ronde moest Van der Haar even een gat laten, maar hij vocht zich alweer terug en plaatste een nieuwe aanval. Vanthourenhout liet het niet gebeuren, maar zo nam hij Aerts wel op sleeptouw. Toen Vanthourenhout in de laatste ronde de kop nam kreeg Van der Haar het toch moeilijk. Uiteindelijk kwam het uit op een sprint-a-deux tussen de Belgen, die door Aerts werd gewonnen. (Foto: Proshots)

Uitslag Rectavit Cyclocross Leuven mannen

1. Toon Aerts
2. Michael Vanthourenhout
3. Lars van der Haar
4. Niels Vandeputte
5. Thijs Aerts
6. David van der Poel
7. Jim Aernouts
8. Vincent Baestaens
9. Daan Soete
10. Corné van Kessel


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws