Afscheid nemende Zdenek Stybar crosst eind december voor het laatst voor Quick Step Veldrijden
Veldrijden

Afscheid nemende Zdenek Stybar crosst eind december voor het laatst voor Quick Step

Afscheid nemende Zdenek Stybar crosst eind december voor het laatst voor Quick Step

Zdenek Stybar zal in december weer terug te zien zijn in de cross. De Tsjech reed vrijwel direct na zijn seizoen op de weg al een aantal crossen, waarna een korte periode aanbrak zonder wedstrijden. In de Superprestigecross van Heusden-Zolder zal Stybar in ieder geval aan vertrek staan, meldt persbureau Belga.

Daarnaast hoopt de voormalig wereldkampioen veldrijden vaker in de cross aanwezig te zijn. 'Ik keer terug voor een wedstrijd of zes', wist hij in eerdere interviews al te melden. 'Als die meevallen, doe ik ook het WK. Maar ik heb geen grote ambitie: het veldrijden staat in functie van de weg.'

Wanneer Stybar deze crossen zal gaan rijden, is nog niet bekend. Mogelijk komt de coureur van Quick Step-Alpha Vinyl al rond de kerstdagen in actie. In Heusden-Zolder zal Stybar twee andere wegcoureurs tegenkomen: Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Stybar neemt afscheid van Quick Step-Alpha Vinyl

Het worden de laatste wedstrijden voor Stybar in het tenue van Quick Step-Alpha Vinyl, de ploeg waar hij sinds 2011 actief bij was. Hij koerst in 2023 voor Team BikeExchange-Jayco, nadat hij van zijn huidige ploeg geen nieuw contract kreeg aangeboden. Via de sociale media publiceerde zijn ploeg een video, waarin Stybar terugblikt op zijn jaren bij de Belgische formatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws