Zdeněk Štybar na thuiscross in Tabor: 'De supporters waren zalig' Veldrijden
Veldrijden

Zdeněk Štybar na thuiscross in Tabor: 'De supporters waren zalig'

Zdeněk Štybar na thuiscross in Tabor: 'De supporters waren zalig'

Als zeventiende kwam Zdeněk Štybar over de streep in zijn thuiscross in Tabor. De Tsjech, die een rijk verleden heeft in het veld, wil weer vaker het veld in met het oog op het WK van 2024, dat in Tabor verreden zal worden. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl Team genoot van de toeschouwers.

'De Tsjechische supporters waren zalig', reageerde Štybar met een brede glimlach. Sporza citeerde de coureur na afloop van de veldrit. 'Het was alsof ik het WK aan het winnen was.' Uiteindelijk kwam de 36-jarige klassiekerspecialist met zijn handen los over de streep, bijna juichend. Juichen voor de overwinning zit er echter voorlopig nog niet in voor de renner.

Zo stelt hij namelijk dat zijn techniek nog niet geweldig is in het veld. 'Voor een beter resultaat mis ik nog techniek. Gelukkig gaat het elke cross beter en beter. In de kerstperiode wil ik opnieuw enkele crossen rijden. Allemaal als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen.' De zege in Tabor ging naar de Belg Eli Iserbyt

Štybar wil indien mogelijk naar het WK veldrijden 2024

In het nieuwe wegseizoen zal de Tsjech uitkomen voor Team BikeExchange, nadat hij geen contractverlenging kreeg bij de ploeg van Patrick Lefevere. In het komende anderhalf jaar zal Štybar zich niet alleen maar richten op de weg, want hij wil naar het WK veldrijden van 2024, dat in Tabor verreden wordt. Dit stond een maand geleden in Tsjechische media. 'Zdenek wil in ieder geval gedeeltelijk terugkeren in het veld, met het oog op een WK-selectie in eigen land', zo vertelde bondscoach Petr Klouček toen.

Volgend seizoen bij BikeExchange wordt Štybar een van de speerpunten in de voorjaarsklassiekers, samen met enkele andere vrijbuiters zoals Amund Grøndahl Jansen en Michael Matthews. De winnaar van onder andere E3-Harelbeke, een Tour de France-etappe en Omloop het Nieuwsblad komt bij de Australische formatie drie Nederlanders tegen: Dylan Groenewegen, Jan Maas en Elmar Reinders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws