Albert stellig: 'Een Van der Poel op 80 procent net zo goed als Aerts of Iserbyt op 100 procent' Veldrijden
Veldrijden

Albert stellig: 'Een Van der Poel op 80 procent net zo goed als Aerts of Iserbyt op 100 procent'

Albert stellig: 'Een Van der Poel op 80 procent net zo goed als Aerts of Iserbyt op 100 procent'

Net als heel de wielerwereld kijken ook Niels Albert en Paul Herygers enorm uit naar de entree van Mathieu van der Poel in het veldrijden. De Nederlander zal op Tweede Kerstdag in Dendermonde voor het eerst aan de start staan en krijgt met Wout van Aert en Tom Pidcock meteen de sterkst denkbare concurrentie tegenover zich.

Knie- en rugklachten of niet, Albert schuift Van der Poel voor zondag meteen naar voren als één van de favorieten. 'Een Mathieu op tachtig procent is even goed als een Toon Aerts of een Eli Iserbyt op honderd procent. Alleen, met Van Aert is het een ander verhaal. Er zal wel iets zijn, maar als het echt erg zou zijn, zou hij niet meedoen', zo klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Grote vraagtekens rond vorm Van der Poel

Wat er precies met Van der Poel aan de hand is, weten beide heren niet. Het maakt de cross in Dendermonde misschien wel een stuk interessanter. 'Bij Mathieu weet je zo weinig. Je weet niet of hij in Holland zit of in België of in Spanje. Het is weer heel lang stil rond hem geweest', zo stelt Herygers. Volgens Albert staat Alpecin-Fenix in z'n recht om zijn kopman te beschermen. 'Ik vind dat ze dat recht hebben. Als ze niet willen communiceren, hoeven ze dat niet te doen. Maar, door niet open te zijn, creëer je wel geheimzinnigheid. En dan moeten ze ook niet zagen dat ze veel vragen krijgen. Het één brengt het ander mee.'

De grote vraag in Dendermonde is verder: wie kan Van Aert volgen? Van der Poel? Pidcock? Herygers noemt de Belg van Jumbo-Visma 'extreem sterk'. 'Die is echt veel beter dan andere jaren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws