Als Van Empel, Pieterse en Van Anrooij er niet zijn, wint Alvarado: 'Je moet het toch nog even doen' Veldrijden
Veldrijden

Als Van Empel, Pieterse en Van Anrooij er niet zijn, wint Alvarado: 'Je moet het toch nog even doen'

Als Van Empel, Pieterse en Van Anrooij er niet zijn, wint Alvarado: 'Je moet het toch nog even doen'

Ceylin del Carmen Alvarado boekte zaterdag in Gullegem haar vierde overwinning van het seizoen. De Nederlandse van Alpecin-Deceuninck is dit jaar nog niet opgewassen tegen de Van Empels en Van Anrooijs van het veld, maar als zij er niet bij zijn, doet Alvarado mee om de zege. In het flashinterview was ze logischerwijs in haar nopjes met haar winst.

'Ik heb de helft van de cross nog wel door moeten rijden, want het gaatje was steeds zo'n vijftien seconden en dat is met één foutje zo weg. Toen ik zag dat de voorsprong boven de twintig seconden kwam, kon ik wat temporiseren en waren de laatste twee rondes iets meer op het gemak', zo lacht ze, waarmee ze ook aangeeft dat ze met overschot zat.

Dat is ook terug te zien in het klassement van de Superprestige, waar Alvarado nu stevig aan de leiding staat, met nog slechts één cross voor de boeg. 'Het verschil is nu vier punten naar Inge (van der Heijden, red.), dus ze zal in de laatste cross vier plekken voor mij moeten eindigen, wil ze me nog voorbij gaan. Ik heb een mooie bonus richting de laatste cross.'

Alvarado wint weer bij afwezigheid van jonge garde

Dat Alvarado dit jaar alleen kan winnen als de jongere generatie er niet is, maakt haar weinig uit. 'Het doet altijd heel veel deugd om te winnen, wie er ook aan de start staan.' Daarbij komt dat winnen geen makkelijke opgave is op dagen dat de anderen even rust nemen. 'Je moet het op zo'n dag toch nog even doen en dus ben ik heel blij dat het gelukt is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws