Alvarado overtuigt met solo-zege in Gullegem en stevent af op eindzege in Superprestige Veldrijden
Veldrijden

Alvarado overtuigt met solo-zege in Gullegem en stevent af op eindzege in Superprestige

Alvarado overtuigt met solo-zege in Gullegem en stevent af op eindzege in Superprestige

Ceylin del Carmen Alvarado heeft op overtuigende wijze de Superprestige-cross in Gullegem op haar naam geschreven. De renster van Alpecin-Deceuninck was na een spannende openingsfase een flink maatje te groot voor de rest. Ze breidde haar voorsprong op Inge van der Heijden en Denise Betsema in het algemeen klassement daarmee uit, met nog één cross te gaan. Van der Heijden en Betsema werden tweede en derde.

In de miezerregen werd het veld meteen uit elkaar geslagen in de eerste rechte stukken beuken op de power. De 18-jarige Zoe Bäckstedt nam brutaal de leiding, voor Alvarado en Betsema. Ze waren de eerste ronde aan elkaar gewaagd, met een groepje met Sanne Cant al op flinke achterstand. Goed nieuws voor Alvarado, die met Van der Heijden haar grootste concurrent voor de Superprestige in groep twee had. Ook Laura Verdonschot zat in het groepje met Cant.

Alvarado solo, Bäckstedt maakt indruk

Op kop was het Bäckstedt die knap door poerde door de modder. Na één ronde had ze een klein gaatje naar Alvarado en Betsema, die op hun beurt met Van der Heijden iemand vanuit de achtergrond zagen komen. Eenmaal weer in het veld kon Alvarado het gaatje dichten naar Bäckstedt en na een fietswissel van de Britse nam de Nederlandse van Alpecin-Deceuninck zelfs de leiding over. Nadat Bäckstedt in de zandbak ook nog moest lopen, keerde de situatie zelfs helemaal in het voordeel van Alvarado.

Plots hadden we één leidster met Alvarado en reden Bäckstedt, Betsema en de aangesloten Van der Heijden er op gepaste afstand achter. In de derde ronde plaatste Bäckstedt een tussenversnelling en poogde ze naar Alvarado toe te rijden. De zandbak was echter haar grote tegenstander, waardoor ze ondanks een overschot niet van Betsema en Van der Heijden af kwam. Alvarado reed ondertussen zeker niet al te ver weg en moest dus blijven geven. Na drie van de zeven rondes had ze tien seconden voorgift op haar achtervolgers.

Van der Heijden stoomt op, Alvarado niet in de problemen

In deel twee van de cross was het dieseltje van Van der Heijden duidelijk opgewarmd. Ze liet Bäckstedt en Betsema achter en zette alleen de achtervolging in op Alvarado. Haar achterstand liep echter alleen maar op. Alvarado had zich in crossen waar iedereen aanwezig was de afgelopen weken al vaker tot 'best of the rest' gekroond en kon bij afwezigheid van dames als Fem van Empel en Puck Pieterse uitpakken. Na vijf van de zeven rondes was het verschil naar Van der Heijden en de opgestoomde Betsema al 38 seconden. Bäckstedt was nog niet uitgeschakeld voor het podium op 46 seconden.

Eigenlijk lag de wedstrijd in de laatste twee rondes in de plooi. Van der Heijden toonde zich de betere van Betsema en Bäckstedt was net niet goed genoeg om het de podiumklanten nog moeilijk te maken. Na een zo goed als foutloze wedstrijd kon Alvarado zodoende haar armen de lucht in steken. Van der Heijden stelde de tweede plaats in de daguitslag veilig en staat daarmee ook steviger op de tweede plaats in het Superprestige-klassement. Betsema completeerde het podium en blijft in de rangschikking ook derde.

Uitslag Superprestige Gullegem vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws