Van Aert houdt het een half uurtje spannend en is dan vertrokken in Gullegem, Iserbyt tweede Veldrijden
Veldrijden

Van Aert houdt het een half uurtje spannend en is dan vertrokken in Gullegem, Iserbyt tweede

Van Aert houdt het een half uurtje spannend en is dan vertrokken in Gullegem, Iserbyt tweede

Wout van Aert heeft zoals verwacht met overmacht de Superprestige-cross in Gullegem gewonnen. Bij afwezigheid van eeuwige rivaal Mathieu van der Poel was er na een spannende eerste helft van de cross uiteindelijk niemand meer om hem in de finale nog een beetje partij te bieden. Achter Van Aert eindigden Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout als tweede en derde.

Van Aert had geen ambities voor het klassement , maar hij werd allerminst meteen losgelaten door de rest. Lars van der Haar (die indruk maakte met een briljante fietswissel in de eerste ronde) verdedigde zijn leidende positie in het klassement en moest daarvoor vooral kijken naar nummer twee Vanthourenhout en nummer drie Iserbyt. Laurens Sweeck was er door een rugblessure niet bij, net als wereldkampioen Tom Pidcock en dus Van der Poel.

Vanthourenhout opent, Van Aert reageert

Na een prima start zakte Van Aert na een slippertje in de openingsfase wat weg in de menigte, waardoor Iserbyt, Van der Haar en Vanthourenhout in de eerste ronde brutaal de leiding namen. Ook de Spaanse Felipe Orts deed nog knap mee, waarmee we met vijf leiders voor het eerst over de finishlijn kwamen. Van der Haar hield in de tweede ronde het tempo hoog, waardoor opschuiven voor Van Aert niet makkelijk was. Ook door een fietswissel bleef hij lang in vijfde en laatste positie van het groepje hangen.

Vlak voor het ingaan van de derde ronde nam Vanthourenhout de benen. Mede dankzij een korte blokkade van Iserbyt richting Van Aert kon de Europees kampioen van Pauwels Sauzen Bingoal een gaatje van tien seconden bij elkaar rijden. Dit was het moment voor Van Aert om te reageren. Hij trok snel naar de tweede plaats en kreeg Iserbyt en Van der Haar mee in het wiel. Hij bracht het groepje tot aan het wiel van Vanthourenhout, waardoor we vier leiders hadden. Orts kon in het geweld niet langer mee.

Van Aert pakt over, Belgen bieden goed partij

Van Aert was duidelijk los en de Belg viel niet meer stil. Hij nam bij het ingaan van ronde vier de leiding en zette de boel eens goed onder druk. Vanthourenhout kon nog goed mee en ook Iserbyt hing eraan aan het elastiek. Van der Haar had het al wat moeilijker, helemaal toen Van Aert er in ronde vijf echt een klap op gaf. Het was een foutje van Vanthourenhout in de zandbak dat diende als startschot voor een demarrage. Vanthourenhout had schakelproblemen en moest plots flink toegeven, Iserbyt kon het wiel van Van Aert maar moeilijk houden.

Voor Van Aert restte een tijdrit in de laatste rondes, waarbij het belangrijk was om geen grote fouten meer te maken. Met nog drie rondes te gaan had hij vijftien seconden voor op Iserbyt en 27 tellen op Vanthourenhout. De twee Belgen konden nog wel een zaakje doen voor het klassement, met Van der Haar pas op plek vier. Die onderlinge verhoudingen veranderden aan de meet niet meer. Overwinning nummer zeven van het seizoen voor Van Aert, met Iserbyt en Vanthourenhout die mee het podium op mochten.

Uitslag Superprestige Gullegem mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws