Alvarado baalt na vierde plaats: 'Als dat niet was gebeurd, had ik gereden voor de derde plaats' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado baalt na vierde plaats: 'Als dat niet was gebeurd, had ik gereden voor de derde plaats'

Alvarado baalt na vierde plaats: 'Als dat niet was gebeurd, had ik gereden voor de derde plaats'

Ceylin del Carmen Alvarado eindigde zaterdag als vierde op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. De 23-jarige Nederlandse leek lang op weg om te strijden voor de derde plaats, maar kwam in de laatste ronde ten val. Daarom was ze na afloop niet geheel tevreden met het resultaat, zo liet ze weten in het flashinterview.

Alvarado kende niet het beste seizoen uit haar nog prille carrière, maar op het wereldkampioenschap bleek ze aardig naar haar goede niveau te hebben gepiekt. Aanvankelijk kon ze als enige mee met Lucinda Brand en Marianne Vos, al werd al snel duidelijk dat die twee vrouwen een maatje te groot waren. Vos pakte uiteindelijk het goud, door Brand in de sprint te verslaan. Alvarado vocht samen met de verrassend sterk rijdende Silvia Persico een gevecht uit voor de derde plaats, die uiteindelijk in het voordeel van de Italiaanse uitviel.

Alvarado maakte in de slotfase een foutje, waardoor ze na een kleine valpartij was uitgeschakeld in de strijd om het brons. 'Ja, ik crashte. In het laatste gladde gedeelte voor de bocht slipte mijn voorwiel weg en kon ik mijn fiets niet meer rechthouden. Toen moest ik rijden voor een vierde, in plaats van een derde plaats. Ik ben niet echt tevreden, vanwege mijn fout en de crash. Als dat niet was gebeurd, had ik kunnen rijden voor de derde plaats. Mijn kansen waren in de race al best snel vervlogen eigenlijk, maar ik eindigde als vierde en kan uiteindelijk niet klagen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws