Alvarado sluit seizoen glansrijk af na 'WK dat niet zo goed ging': 'Wilde er vandaag snel korte metten mee maken' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado sluit seizoen glansrijk af na 'WK dat niet zo goed ging': 'Wilde er vandaag snel korte metten mee maken'

Alvarado sluit seizoen glansrijk af na 'WK dat niet zo goed ging': 'Wilde er vandaag snel korte metten mee maken'

In de veldrit van het West-Vlaamse Middelkerke legde Ceylin del Carmen Alvarado beslag op de dagzege. Bovendien kon zij voor de tweede keer in haar carrière de eindzege in het Superprestigeklassement bijschrijven op haar palmares. De renster van Alpecin-Deceuninck is daar maar bijzonder gelukkig mee.

'Dit voelt natuurlijk enorm goed', zo laat de laureate direct na afloop optekenen in het flashinterview. 'Het is heel fijn dat ik met de eindoverwinning naar huis mag en dat ik de Superprestige mag afsluiten met een overwinning.' Alvarado boekte dit veldritseizoen vijf zeges, welke allemaal overwinningen in de Superprestige waren. Op de vraag of zij de terechte winnares van het eindklassement is, antwoordt de sympathieke Nederlandse bevestigend. 'Dat denk ik wel, ja', stelt ze met een lach.

'Ik denk dat ik volgend jaar gewoon weer bij de top hoor', aldus Alvarado

Alvarado begon direct in de eerste ronde al aan haar solo-onderneming. Dat was volgens de 24-jarige veldrijdster ook zeker haar vooraf opgestelde plan. 'Ik had eigenlijk wel het plan om er al vrij snel korte metten mee te maken, maar het gebeurde wel eerder dan ik zelf had gedacht. Uiteindelijk was het voor mij wel een beetje de frustratie van vorige week op het WK, waar het niet zo goed ging, eruit fietsen. Dat heb ik vandaag gedaan en nu voelt het wel goed.'

'Ik denk dat mijn vorm gewoon blijft stijgen', blikt de winnares vooruit op het volgende veldritseizoen. 'Ik denk dat ik na een minder jaar terug in orde ben en volgend jaar gewoon weer bij de top hoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws