Alvarado kraait victorie in Middelkerke en schrijft bovendien eindzege in Superprestige op haar naam Veldrijden
Veldrijden

Alvarado kraait victorie in Middelkerke en schrijft bovendien eindzege in Superprestige op haar naam

Alvarado kraait victorie in Middelkerke en schrijft bovendien eindzege in Superprestige op haar naam

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de laatste manche in de strijd om het Superprestigeklassement, verreden in het West-Vlaamse Middelkerke, op haar naam geschreven. De 24-jarige Nederlandse sloeg daarmee een heuse dubbelslag, daar zij ook de eindzege in het Superprestigeklassement op haar palmares mocht bijschrijven. Lucinda Brand werd tweede, Annemarie Worst derde.

Bij afwezigheid van de twee beste veldrijdsters ter wereld, zijnde Puck Pieterse en Fem van Empel, ontpopten Alvarado en Brand zich tot de topfavorieten om te triomferen in Middelkerke, waar om 13.45 uur het startschot werd gegeven voor de laatste manche in de strijd om de Superprestige. Ook het 777-duo, bestaande uit Inge van der Heijden en Worst, gaf acte de présence in Middelkerke, evenals Pauwels Sauzen-Bingoal-renster Denise Betsema. In het Superprestigeklassement ging Alvarado na zeven van de acht crossen aan de leiding en had zij een voorsprong van vier punten op Van der Heijden. Niets leek dus de eindzege van de Alpecin-Deceuninck-renster in de weg te staan.

Bentveld kent de beste start, maar Alvarado is er al snel alleen van tussen

De prijs voor 'de beste start van de dag' kon uitgereikt worden aan Leonie Bentveld, die na de geasfalteerde openingsstrook als eerste het veld indook. Ook Alvarado en Brand vertrokken goed, in tegenstelling tot Denise Betsema, die een aantal plaatsen moest prijsgeven. Halverwege het snelle parcours in Middelkerke, dat er als gevolg van weinig regenval bijzonder snel bij lag, maakte Bentveld een foutje. Als gevolg daarvan passeerden Alvarado en Brand haar, waardoor er al snel in de veldrit (zoals verwacht) een leidend duo ontstond. Niet veel later maakte Brand, die uitkomt voor de Baloise Trek Lions-briagde, een foutje in de zandbak en was Alvarado (onbewust) begonnen aan een solo-onderneming.

Verslag loopt verder onder tweet.

Bij het ingaan van de tweede ronde had Alvarado een voorsprong van circa tien seconden op een achtervolgend trio, bestaande uit Brand, Van der Heijden en Worst. Na haar eerder begane foutje in de zandbak, maakte Brand nogmaals een foutje (dit keer op een oplopend strookje). Daardoor was de ex-wereldkampioene aangewezen op het achtervolgen van de achtervolging. Naarmate de cross vorderde, bouwde Alvarado haar voorsprong gestaag uit.

Er staat geen maat op Alvarado, Brand herpakt zich na foutjes en legt beslag op tweede plaats

Een ontketende Alvarado beging geen fouten en leek vrijuit naar haar vijfde overwinning van het seizoen te soleren. In de achtergrond had Brand zich inmiddels weten te herpakken na een aantal technische foutjes. De Rotterdamse stoomde Van der Heijden en Worst relatief gemakkelijk voorbij en leek zich te gaan verzekeren van de tweede plaats.

En zo geschiedde: Alvarado werd geen strobreed meer in de weggelegd en stevende af op de gedroomde dubbelslag. Haar eindoverwinning in het Superprestigeklassement kreeg met de dagzege in Middelkerke een extra glansrijk laagje. Brand werd op een dertigtal seconden tweede. De strijd om de derde plaats was het spannendste van allemaal en werd uiteindelijk in het voordeel beslecht van Worst. Van der Heijden moest daardoor genoegen nemen met de vierde plaats en viel dus net buiten het podium. Wel eindigde de 23-jarige Van der Heijden als tweede in het eindklassement van de Superprestige.

Uitslag Superprestige Middelkerke vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws