Balkjes WK-parcours Hoogerheide verplaatst door modder: 'Voordeel Van der Poel ten opzichte van Van Aert' Veldrijden
Veldrijden

Balkjes WK-parcours Hoogerheide verplaatst door modder: 'Voordeel Van der Poel ten opzichte van Van Aert'

Balkjes WK-parcours Hoogerheide verplaatst door modder: 'Voordeel Van der Poel ten opzichte van Van Aert'

Door de vele regenval van de afgelopen weken heeft de organisatie van het WK-parcours in Hoogerheide enkele aanpassingen door moeten voeren. Zo zijn de balkjes verplaatst, wat volgens ex-crosser en commentator Jens Dekker een licht voordeel is voor Mathieu van der Poel. De Nederlander staat bekend als iemand die zeer goed springt.

Vader Adrie van der Poel, de man achter het parcours in Hoogerheide, lichtte afgelopen week bij Omroep Brabant al toe dat de modder wel eens voor veranderingen kon gaan zorgen. 'Het wordt zeker zwaar, maar het moet natuurlijk geen loopkoers worden. Daarom wachten we nog even met het uitzetten van sommige stukken. Als er toch nog nattigheid bijkomt, zullen we moeten gaan puzzelen. Vooral over het stuk bij de materiaalpost en de VIP-tent', klonk het destijds.

'Logica achter keuze' voor verplaatsen balkje 

En zo gezegd: de balkjes, die eigenlijk voor de VIP-tent zouden liggen, zijn verplaatst naar een ander stuk door de modder. Deze liggen nu op een strook die licht bergop loopt net voor de trappen in Hoogerheide, zo merkt ex-crosser Dekker op via Twitter. 'Er zit logica achter de keuze, maar dit gaat een voordeel zijn voor Mathieu en de anderen die goed zijn in het over de plankjes springen.'

'Uit ervaring weet ik dat dit niet licht bergop is, het is best een serieuze beklimming', vervolgt Dekker, die begin 2020 zijn laatste veldritten op professioneel niveau reed en tegenwoordig op social media alle crossparcoursen uitgebreid onder de loep neemt. 'Als je niet goed bent in springen op hoge snelheid sta je redelijk stil na de tweede trap. In wiens voordeel dit dan is? Van der Poel tegenover Wout van Aert en Puck Pieterse tegenover Fem van Empel', doelt Dekker op de normaal goed springende renner en renster van Alpecin-Deceuninck.

De vrouwen werken zaterdag hun WK af, terwijl de mannen zondag hun opwachting maken in Brabant.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws