Parcoursbouwer Adrie van der Poel over WK-omloop in Hoogerheide: 'Het wordt zeker zwaar' Veldrijden
Veldrijden

Parcoursbouwer Adrie van der Poel over WK-omloop in Hoogerheide: 'Het wordt zeker zwaar'

Parcoursbouwer Adrie van der Poel over WK-omloop in Hoogerheide: 'Het wordt zeker zwaar'

Nog zo'n anderhalve week en dan zal het WK veldrijden in Hoogerheide beginnen. Parcoursbouwer Adrie van der Poel is momenteel druk doende met de voorbereiding op de mondiale titelstrijd, waar zijn zoon Mathieu uiteraard één van de topfavorieten is.

Adrie is al sinds jaar en dag betrokken bij de organisatie van de veldrit in Hoogerheide, normaliter onderdeel van de Wereldbeker. Eerder werden de WK's van 2009 en 2014 al verreden in de Brabantse plaats. 'We doen dit al jaren met een vaste groep enthousiaste mensen. We hebben voor het WK wat nieuwe dingen in het parcours zitten, dus dat is hartstikke leuk', liet papa Van der Poel weten aan Omroep Brabant, dat langskwam bij de parcoursbouwers.

'Het wordt zeker zwaar, maar het moet natuurlijk geen loopkoers worden', blikt Adrie vooruit. De organisatie wacht bij bepaalde passages nog de weersomstandigheden van deze week af. 'Daarom wachten we nog even met het uitzetten van sommige stukken', klinkt het. 'Als er toch nog nattigheid bijkomt, zullen we moeten gaan puzzelen. Vooral over het stuk bij de materiaalpost en de VIP-tent.'

Adrie van der Poel houdt geen rekening met kwaliteiten Mathieu bij parcoursopbouw in Hoogerheide 

Als er één ding is waar we Adrie niet van mogen betichten, is het wel partijdigheid bij het uitzetten van parcours. Ook nu wordt er geen rekening gehouden met de kwaliteiten van zoon Mathieu. 'Nee, dat gaat ook niet hè. Je moet roeien met de riemen die je hebt', stelt Van der Poel senior.

Zoon Mathieu liet zondag in Benidorm alvast zien dat het met de benen en rug de goede kant op gaat, wat Adrie ook zag. ' De zondag over twee weken is het enige wat telt', vertelde Mathieu in Benidorm tegenover onder meer In de Leiderstrui. 'Ik ben voor nu tevreden met hoe het ging, maar zal hard blijven doorwerken om op het WK in Hoogerheide helemaal klaar te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws