Belgen kunnen leven met beresterke Pidcock, behalve Vanthourenhout: 'Ging ons niet uit het wiel rijden' Veldrijden
Veldrijden

Belgen kunnen leven met beresterke Pidcock, behalve Vanthourenhout: 'Ging ons niet uit het wiel rijden'

Belgen kunnen leven met beresterke Pidcock, behalve Vanthourenhout: 'Ging ons niet uit het wiel rijden'

België trok met een heel blik topveldrijders naar Fayetteville, maar stuitte in de staat Arkansas op een supersterke Tom Pidcock. Eli Iserbyt zorgde uiteindelijk voor een bronzen medaille, wat naar zijn mening 'het hoogst haalbare' was op het WK veldrijden.

Iserbyt stelde na afloop dat Pidcock 'de sterkste in deze wedstrijd' was. 'Ik zat wat te ver toen hij aanging, maar hij bouwde die kloof ook snel uit. We hebben als Belgisch team geen grote fouten gemaakt. We legden het tempo hoog, maar Pidcock nog hoger. Er waren twee renners beter', doelt de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal ook op Lars van der Haar, die hem aftroefde in de strijd om plek twee.

Vanthourenhout: 'Ik had mee moeten zijn'

Michael Vanthourenhout was de enige coureur die na afloop een ander geluid liet horen. 'Ik denk niet dat Pidcock ons uit het wiel ging rijden', stelde de man die uiteindelijk vierde werd. 'Ik had mee moeten zijn toen hij die move maakte waarmee we allemaal stil stonden. Hij kreeg direct twintig meter en dan is het zeer moeilijk om het gat met Pidcock nog te dichten', zo citeert Het Nieuwsblad.

Toon Aerts (vijfde) voelde dat hij op een snel, droog parcours als dat in Fayetteville weinig impact kon maken, terwijl nummer acht Laurens Sweeck Pidcock complimenteerde met 'een perfecte koers'. 'De sterkste wint, Pidcock had een heel goede dag.'

Bondscoach spreekt van 'duidelijke afspraken'

Bondscoach Sven Vanthourenhout was uiteindelijk eindverantwoordelijke en hij is in gesprek met HLN redelijk nuchter. 'Op voorhand waren er duidelijke afspraken, iedereen was het daarmee eens. Iedereen wou voor de zege gaan. Ik denk ook dat er geen fouten zijn gemaakt. In de cruciale fases zouden de jongens er alles aan gedaan hebben om te winnen, maar zover is het niet gekomen. De jongens stonden op één lijn, maar het is duidelijk dat Pidcock de betere was', zo luidt de analyse.

Vanthourenhout stelt dat hij al vreesde voor een sterke Pidcock, die de afgelopen weken nog niet zoveel indruk had gemaakt. 'Er waren bij Pidcock een paar procentjes bij gekomen in vergelijking met de vorige weken en maanden. Hij heeft zijn favorietenrol waargemaakt. We hebben hier meteen de debriefing gedaan en iedereen zijn zeg laten doen. Pidcock was de betere, ook dat moet je achteraf bespreken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws