Beresterke Van Aert dankt nieuwe overwinning aan bandenstrategie: 'Ik heb nog snel besloten om te wisselen' Veldrijden
Veldrijden

Beresterke Van Aert dankt nieuwe overwinning aan bandenstrategie: 'Ik heb nog snel besloten om te wisselen'

Beresterke Van Aert dankt nieuwe overwinning aan bandenstrategie: 'Ik heb nog snel besloten om te wisselen'

En weer kan Wout van Aert een overwinning bijschrijven. De man in vorm was ditmaal overduidelijk de sterkste in de zandcross van Koksijde en kwam met grote voorsprong over de finish. Het betekende de zesde overwinning in de negen veldritten die de Belg deze winter, in een tijdsbestek van een maand, heeft gereden.

Maar om in Koksijde te kunnen winnen, is er meer nodig dan alleen goede benen. Deze cross staat namelijk bekend om de vele zandstroken, waar vaak het verschil wordt gemaakt. Toch is Van Aert van mening dat niet de echte zandspecialist heeft gewonnen: 'Ik denk niet dat ik het allerbeste door het zand rijd', aldus de coureur na afloop in het flashinterview.

De renner van Jumbo-Visma had overigens wel gewoon een hele goede dag, laat hij voor de camera weten: 'Het is altijd leuk om zo te winnen, vooral omdat ik zo sterk was vandaag. De tweede helft van de koers toonde ik mijn goede vorm. Ik kon echt goed herstellen tussen de twee zandstroken om zo fouten te voorkomen', analyseerde de Vlaming.

Bandenwissel cruciaal voor Van Aert

Door de wisselende ondergrond in het parcours van Koksijde, kan er nog wel eens worden gespeeld met het bandenprofiel van de renners. Zandbanden, of toch gewoon een van de normalere crossprofielen? Ook Van Aert had deze twijfel: 'Volgens mij had het een beetje geregend. Ik dacht dat het niet veel invloed zou hebben op hoe glad het gras zou zijn, dus ik durfde wel met slicks te starten', kijkt Van Aert terug.

Maar deze banden zonder profiel bleken tijdens de koers toch niet de juiste keuze te zijn. 'Tijdens de cross begon het toch weer harder te regenen. En ja, ik wilde niet de gehele cross op het gras enorme risico's pakken om dat tikkeltje voordel te krijgen. Dus ik heb snel de beslissing gemaakt om te wisselen van banden en dat was voor mij de juiste keuze.'

Zo soleerde Van Aert met een uppercut-zegegebaar naar de winst. 'Dat is gewoon voor de show. Ik hoop dat mensen dat appreciëren. Ik was wel gebrand op de overwinning. Niet omdat ik niet in Herentals had gewonnen, maar ik heb al lang niet meer in Koksijde gereden door blessures en de kalender het niet toeliet. Dus ik ben blij dat deze cross nu in deze week valt en dat ik heb kunnen winnen.'

Als kers op de taart wacht er nog een verrassing thuis voor Van Aert. Letterlijk, want zijn zoontje Georges was gisteren jarig en dat werd natuurlijk gevierd met een verjaardagstaart. 'Hij was nog niet helemaal op, dus ik heb straks nog een stuk om te vieren', sluit hij glimlachend af.

Aankomend weekend wachten er twee veldritten voor Van Aert. Op zaterdag start hij in Gullegem (Superprestige) en zondag in Zonhoven (Wereldbeker).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws